Biologische, warme maaltijden
Biologische, warme maaltijden
22-02-2019
2 minuten

Hapje voor hapje verliefd op echt eten

In de periode van baby naar peuter maakt een kleintje een razendsnelle ontwikkeling door. Je spruit leert lopen, eten, praten, maakt vriendjes en groeit ook nog eens als kool. Gezonde voeding in deze periode is cruciaal. Ook de smaakvoorkeur en eetgewoontes voor de rest van je leven wordt ontwikkeld. Want hoe meer smaken je van jongs af aan leert kennen, hoe gemakkelijker het is om later gezond te blijven eten.

Kinderen zijn geen mini-volwassenen. Ze ervaren smaken en structuren heel anders. Daarnaast hebben andere behoeften. Daarom serveren wij kwalitatieve peuterproof maaltijden van Madaga waar kleintjes hun vingers bij aflikken. De maaltijden zijn hartstikke biologisch, vol smaak en liefde en niks anders: geen E-nummers, smaak- en kleurstoffen, conserveermiddelen en zout. Alle gerechten bevatten minimaal één portie groente. Op het menu staat twee keer per week pasta met saus en groenten, een vegetarisch gerecht, een gerecht met vis en een gerecht met vlees. Heeft jouw kindje een allergie of speciale wensen? Geen probleem!

Kleintjes meenemen op een smaakavontuur is niet altijd even makkelijk. Nieuwe smaken zijn best wel even wennen. Het kan wel 10 tot 15 keer duren voordat ze een nieuwe smaak leren waarderen. Wat blijkt, samen met vriendjes aan tafel gaat ontdekken een stuk makkelijker. En daar maken wij maar al te graag gebruik van. Wij maken van het smaakavontuur een feest – we dekken samen de tafel, zingen voor de maaltijd en lezen verhalen over onze groenteheld. Zo gaat dat boontje of de visschotel er vrolijk in. En gaat jouw kleintje al met een portie groente op naar huis! Maar ook de oudere kinderen op de BSO genieten op veel locaties van de biologische warme maaltijden van Madaga.

 Jouw kind op het KDV of de BSO ook op Smaaksafari bij Forte Kinderopvang?

Dat kan! Informeer gerust bij een medewerker op de groep. Meer weten over de maaltijden en de locaties waar wij deze op dit moment dagelijks serveren? Lees hier verder.

Deel dit nieuws