Forte Game Bus
20-07-2020
2 minuten

Forte Game Bus

Forte Kinderopvang heeft een eigen Game Bus: een geweldige doe-, beleef, en ontdekkingstocht door de wereld van techniek! In de Game Bus worden gamen, sporten en (computer)techniek gecombineerd. Kinderen maken kennis met e-sports, waaronder racen, gamen met een VR bril en FIFA. Deze e-sports combineren de kinderen met échte sport, bewegen is dan ook een essentieel onderdeel van de Game Bus. Een aantal van onze pedagogisch medewerkers zijn speciaal getraind voor alle activiteiten in de Game Bus. De bus bezoekt deze zomer onze BSO locaties met nieuwe games en apps. En naast leerzaam en fun is de Game Bus ook nog eens duurzaam. De bus rijdt namelijk volledig op elektriciteit!

Games gecombineerd met écht sporten!

Leuk om nieuwe skills te leren maar vooral ook om te dóen, want er wordt niet alleen in de bus gezeten: ook buiten worden er games gespeeld! Een voorbeeld hiervan zijn de Smart Goals. Via een app worden de pionnen aangezet. Steeds licht er een poort op, en zodra je er doorheen rent gaat de volgende aan en moet je daar doorheen. Zo train je je reactievermogen, en wordt er lekker bewogen!

smartgoals game busgame bus vr

Experience bij Forte

De Game Bus is onderdeel van onze Forte Experience. De Forte Experience is speciaal ingericht om de skills van de toekomst te leren. Binnen een supercool aanbod van workshops leren kinderen én volwassenen bij Forte Experience spelenderwijs om te gaan met nieuwe vaardigheden die nodig zijn in de toekomst.

Forte speelt de Experience in op een toenemende behoefte aan het leren van vaardigheden die nodig zijn voor de toekomst, zowel bij ouders als kinderen. Want de wereld verandert snel door technologie en digitalisering. Gevolg is dat computers, robots en ICT, maar bijvoorbeeld ook mindfulness en creatief en kritisch kunnen denken een steeds grotere rol gaan spelen. Het dagelijks leven verandert, werken verandert. De volwassenen van nu én van de toekomst hebben sociale en technische vaardigheden nodig om hiermee om te gaan. Forte ziet het als haar missie om zowel kinderen, ouders als medewerkers hierin te begeleiden. Forte Experience organiseert daarom diverse workshops en trainingen voor kinderen én volwassenen, waarbij de vaardigheden van de toekomst aan bod komen!