Pedagogisch beleid

STER waarden als startpunt van de groeilijn

Een vestiging van Forte Kinderopvang is als een leefgemeenschap, waar kinderen samen activiteiten kunnen ondernemen en zo het beste uit zichzelf halen. Ze leren spelenderwijs communicatieve en sociale vaardigheden en krijgen zo inzicht in hoe de wereld werkt. Daarin werken we nauw samen met de ouders of opvoeders, het onderwijs en andere organisaties. Ons groeiplan is gezaaid in vruchtbare grond dankzij onze eigen pedagogische STER waarden: Samen, Talent, Ervaren en Ruimte (afgekort STER). Deze vormen de basis van ons pedagogisch beleid, waarmee we bijdragen aan de ontwikkeling van de kinderen. Daarnaast is het beleid gestoeld op de opvoedingsdoelen van Riksen-Walraven.

Forte STER waarden:

  • Samen: sociaal, betrokken, veilig.
  • Talent: persoonlijke ontwikkeling, ontdekken, stimuleren, uitdagen.
  • Ervaren: spelen, plezier, zorg, zelfvertrouwen.
  • Ruimte: aandacht, respect, vertrouwen.

In alle vestigingen van Forte Kinderopvang hangt het STER bord. Alle activiteiten die we binnen de opvang ondernemen, vallen onder één van deze basiswaarden.

Pedagogische cirkel

Onze vier STER waarden heeft Forte vertaald in de pedagogische cirkel: een schematische weergave van het pedagogische beleid.
Bij vragen lichten wij ons pedagogisch beleid graag toe. Hiervoor kun je contact opnemen met onze beleidsmedewerker Pedagogiek Esther Bleeker via estherbleeker@fortekinderopvang.nl of 0251 – 658 058.

Pedagogische cirkel (Klik op de afbeelding voor grotere weergave)