Forte Experience

Forte Experience

Ruimte voor toekomstbouwers. Maak de wereld van morgen.

Forte ExperienceKinderen als toekomstbouwers

We willen kinderen (maar ook hun ouders) bewust maken van het feit dat we onderdeel zijn van de wereld om ons heen en wat die ons te bieden heeft en wat we eraan kunnen teruggeven. Kinderen zijn de leiders en de veranderaars van de toekomst: de toekomstbouwers. We vinden het belangrijk dat kinderen leren dat ze vorm kunnen geven aan verandering en vernieuwing. Dat zij de bouwers zijn van een duurzamere toekomst en dat die toekomst ons niet zomaar overkomt. Dit vraagt om nieuwe vaardigheden, nieuwe inzichten en nieuwe leiders voor een betere toekomst. Forte Experience is de ruimte voor toekomstbouwers om hier mee te oefenen.  Forte Experience. Ruimte voor toekomstbouwers. Maak de wereld van morgen.

 

Pilot evenement: Tuin van de Toekomst

Voor kinderen van 6 t/m 14 jaar | Twee keer een driedaagse Real Life Game | Maximaal 40 kinderen per driedaagse | Vol = vol, geef je snel op! | 16 t/m 18 aug of 19 t/m 21 aug

In de laatste week van de zomervakantie organiseert Forte Experience samen met Hortus Alkmaar een pilot evenement: Tuin van de Toekomst. Een evenement dat maar liefst drie dagen duurt. In deze Real Live Game over duurzaamheid ontwerpen 40 kinderen een duurzame toekomst. Naast toffe theaterstukken, escape room elementen en inspirerende workshops gaan ze ook samen op onderzoek uit en leren hun ideeën vormgeven. Ons doel? Kinderen inspireren, leidinggeven aan en laten ontwerpen van hun eigen toekomst. Kinderen kunnen de wereld veranderen, en wij gaan ze daarmee helpen. Lees hieronder meer over het evenement en geef je snel op!

Tuin van de Toekomst

Tuin van de Toekomst

Driedaagse Real Life Game. Lukt het jou de aarde te redden?

Aarde is op zoek naar jou! Samen met 39 andere kinderen ga jij haar vertrouwen terugwinnen en de Tuin van de Toekomst ontwerpen. Lukt het jou de aarde te redden? Een Real Life Game van 3 dagen, waarin jij de hoofdrol speelt! Speel gave opdrachten, verdien genoeg tokens en ontmoet echte personages! Met o.a. Janouk Kelderman, bekend van TV.

Lees verder

Meer over Forte Experience

Ruimte voor toekomstbouwers

Ruimte voor toekomstbouwers

Forte Experience gebruikt de wereld om ons heen als bron van verwondering, creativiteit en leren. Een ruimte voor toekomstbouwers. Een ruimte waar:

  • Je door combinatie van spanning en avontuur met inspiratie en verwondering wordt geprikkeld om in beweging te komen voor een duurzamere wereld.
  • Je je verwondert, dingen (mee)maakt en waar je werkt aan oplossingen voor de wereld van morgen.
  • Je jouw talenten kan ontdekken en inspiratie kan opdoen over hoe je wil en kan bijdragen aan de wereld van morgen.
  • Gamification als toepassing wordt gebruikt om te leren op een natuurlijke manier. De taal van gaming is een taal die bij uitstek door kinderen begrepen wordt.. Het is dé manier om aan te sluiten bij deze doelgroep en ze te laten interacteren.
  • De Duurzame Ontwikkelingsdoelen (SDG’s) aan de basis staan. Niet ver van je bed, maar toegankelijk en concreet zodat je zelf ontdekt welke rol je zelf kan spelen in het grote geheel en wat je er zelf aan kan veranderen.
Het moet anders, maar hoe?

Het moet anders, maar hoe?

Onze samenleving verandert in snel tempo en de toekomst is onzeker. Als we met zijn allen doorgaan en niets veranderen in de manier waarop we onze toekomst vormgeven zadelen we onszelf en in toenemende mate onze kinderen en kleinkinderen op met enorme uitdagingen. Het wordt steeds duidelijker dat het anders moet. Maar hoe?

Onze samenleving verandert in snel tempo en de toekomst is onzeker. Als we met zijn allen doorgaan en niets veranderen in de manier waarop we onze toekomst vormgeven zadelen we onszelf en in toenemende mate onze kinderen en kleinkinderen op met enorme uitdagingen. Het wordt steeds duidelijker dat het anders moet. Maar hoe?

Daarom willen we kinderen (maar ook hun ouders) bewust maken van het feit dat we onderdeel zijn van de wereld om ons heen en wat die ons te bieden heeft en wat we eraan kunnen teruggeven. Kinderen zijn de leiders en de veranderaars van de toekomst: de toekomstbouwers. We vinden het belangrijk dat kinderen leren dat ze vorm kunnen geven aan verandering en vernieuwing. Dat zij de bouwers zijn van een duurzamere toekomst en dat die toekomst ons niet zomaar overkomt. Dit vraagt om nieuwe vaardigheden, nieuwe inzichten en nieuwe leiders voor een betere toekomst. Forte Experience is de ruimte voor toekomstbouwers om hier mee te oefenen.

Lees meer