Forte Experience

Forte Experience

Leer en ervaar je toekomstige skills!

Ruimte voor innovatie!

Ruimte voor innovatie!

Forte Experience Room is speciaal ingericht om de skills van de toekomst te leren. Binnen een supercool aanbod van workshops leren kinderen en ouders bij Forte Experience spelenderwijs om te gaan met nieuwe technologieën.

Forte Experience Room is speciaal ingericht om de skills van de toekomst te leren. Binnen een supercool aanbod van workshops leren kinderen en ouders bij Forte Experience spelenderwijs om te gaan met nieuwe technologieën.

De wereld verandert door technologie en digitalisering van een industriële naar een kennis- en netwerksamenleving. Gevolg is dat computers, robots en ICT een grotere rol gaan spelen. Het dagelijks leven verandert, werken verandert. De volwassenen van de toekomst hebben sociale en technische vaardigheden nodig om hierop voorbereid te zijn. Aan ons de taak hen hierin te begeleiden. Bij Forte Experience leer je je toekomstige skills!

Kijk op de tabbladen of knoppen welk programma bij de Forte Experience actueel is.

Forte Experience Room, Berenkoog 35 (Ondernemerstuin bij de Hortus Alkmaar), Alkmaar.

Lees meer

BSO ACTIVITEITEN

Een aantal van onze BSO activiteiten vinden plaats in onze Forte Experience Room. In dit kader staan er dan ook regelmatig bijzondere tech-workshops op het programma, zoals:

  • Een 3D workshop: zelf kennismaking en aan de slag met 3D programmeren en printen.
  • Spelen met de speelcomputer Swinxs: De Swinxs console is ’s werelds eerste buitenspeelcomputer met geweldige games voor binnen en buiten. Met Swinxs gaat er een wereld voor je open die je samen met je vriendjes op de BSO ontdekt.
  • Programmeren met de Ozobots: Ontdek de eindeloze mogelijkheden van Ozobot. Dit robotje van nog geen 3 centimeter in diameter brengt vanaf groep 3 leven in de Techniek & Wetenschap lessen. Ozobot is ’s werelds kleinste programmeerbare robot. Hij heeft lichtsensoren aan zijn onderkant, waarmee hij kan “zien”. Ozobot programmeren is heel gemakkelijk. Teken lijnen en kleurcodes en plaats Ozobot vervolgens op de zojuist getekende onderdelen. Ozobot volgt nu de lijnen en zal acties uitvoeren bij de gekozen kleurcodes.

Maar ook is er een sportspektakel en een uitje naar Jump Fitness Kids! Heel veel plezier!

 

WEBSITE BOUWEN
In juni vond de eerste workshop Website Bouwen voor ouders plaats! Elf enthousiaste ouders leerden een website bouwen met behulp van codes en programmeren, en gaan dit thuis ook oefenen met hun kind!

Ook leuk om deze workshop te volgen? In het najaar wordt deze herhaald: dus hou onze website en social media in de gaten!