Plaatsingsbeleid

We doen ons uiterste best ieder kind dat bij ons wordt aangemeld te plaatsen. Het komt soms voor dat er een wachtlijst ontstaat bij een van onze locaties. Hieronder vind je meer informatie over onze werkwijze bij plaatsing.

Werkwijze plaatsing kinderdagopvang (KDV)

Wanneer er sprake is van een wachtlijst wordt de aanvraag behandeld aan de hand van de datum van binnenkomst, de leeftijd van het kind en de samenstelling van de groep. Dit met uitzondering van broertjes en/of zusjes van geplaatste kinderen op dezelfde dag. Deze worden voorrang verleend. Omdat we te maken hebben met drukke en minder drukke dagen is plaatsing vaak eerder mogelijk door flexibel qua dagen te zijn of geen voorkeur voor een specifieke locatie te hebben.

Werkwijze plaatsing peuteropvang (POV)

Kinderen met VVE indicatie hebben voorrang volgens het beleid per gemeente.

Werkwijze plaatsing buitenschoolse opvang (BSO)

De plaatsing gebeurt in de volgende volgorde:

  1. De kinderen die een broertje of zusje op kinderdagopvang of BSO hebben op dezelfde dag;
  2. Kinderen met doorstroom naar BSO. Op het moment dat je kind 3 jaar wordt, kun je aanmelden voor de BSO (let op: je kind wordt niet automatisch aangemeld);
  3. Nieuwe plaatsingen.

Wachtlijst

Er verandert regelmatig iets in de bezetting van de groepen, doordat kinderen verhuizen of ouders minder gaan werken bijvoorbeeld. We kunnen hierover echter geen voorspellingen doen. Sta je op de wachtlijst dan proberen wij je regelmatig een update per e-mail te geven. En je bent altijd vrij om contact met ons op te nemen over de huidige stand van zaken.
Je kunt niet van tevoren een plek bij Forte reserveren. We plannen ongeveer 6 maanden in de toekomst. Wanneer je kind 2 maanden van te voren nog steeds op de wachtlijst staat, nemen wij contact met je op om meer duidelijkheid te geven.

We nemen uiteraard persoonlijk contact met je op als we je kind een plek kunnen bieden (tip: zet ons e-mailadres klantenservice@fortekinderopvang.nl in je adresboek om geen bericht van ons te missen).

Let op: een inschrijving voor het KDV loopt niet automatisch door in een inschrijving voor de BSO. Heb je je kind ingeschreven voor het KDV en wens je ook BSO, laat dit dan weten aan onze klantenservice, dan maken we een inschrijving voor de BSO met behoud van wachttijd voor je aan. Hier zijn geen extra kosten aan verbonden.