Voeding is meer dan alleen eten en drinken

Voeding is meer dan alleen eten en drinken

Het voedingsbeleid van Forte Kinderopvang is erop gericht dat ieder kind voldoende en verantwoorde voedingsmiddelen krijgt. Het voedingsbeleid van Forte Kinderopvang is gebaseerd op de richtlijnen van het Voedingscentrum en aangepast aan de voedingsbehoefte per leeftijd. Maar voeding is meer dan alleen eten en drinken. Ook de momenten waarop de maaltijden worden aangeboden en de manier waarop we dit doen zijn opgenomen in de pedagogische visie van Forte Kinderopvang. Zo is er tijdens de eetmomenten oog voor de sociale omgang, worden er tafelmanieren geleerd en de kinderen gestimuleerd een goede en gezonde maaltijd te nuttigen.

Water, een gezonde dorstlesser!

We bieden kraanwater aan dat we vaak een smaakje geven met bijvoorbeeld schijfjes appel of komkommer. We bieden de kinderen daarnaast lauwe, lichte thee zonder suiker aan. 

Samen met de kinderen…

Als tussendoortje geven we vooral fruit en rauwe groente. We betrekken kinderen door ze te laten helpen bij het klaarmaken ervan. Daarnaast krijgen ze volkorencrackers of wraps.

… en ouders!

Feestjes vieren we gezond.  Daarom vragen we aan ouders om traktaties klein en niet te calorierijk te maken. Niet-eetbare traktaties zijn een leuk alternatief, zoals stickertjes, vingerpopjes, uitdeelboekjes of badeendjes. Zie voor voorbeelden www.voedingscentrum.nl/trakteren.

Heb je vragen over ons voedingsbeleid? Neem dan contact met ons op.