Tuin van de Toekomst

Tuin van de Toekomst

Stap in deze driedaagse Real Life Game. Lukt het jou de aarde te redden? Voor kinderen van 6 t/m 14 jaar | Geef je snel op, vol = vol

Geef je snel op voor Tuin van de Toekomst in de herfstvakantie

*** Wegens de succesvolle editie in de zomervakantie, komende herfstvakantie opnieuw een Tuin van de Toekomst! *** 

Aarde laat voor het eerst in eeuwen haar stem horen. Ze geeft aan dat het zo niet langer kan met de mensen op aarde. Ze hebben het natuurlijk evenwicht te veel verstoord. Ze gaat daarom een belangrijke beslissing maken: Mogen de mensen wel blijven?

Aarde is op zoek naar jou! Samen met andere kinderen ga jij haar vertrouwen terugwinnen. Lukt het jou de aarde te redden?


Wat is Tuin van de Toekomst?

Tuin van de Toekomst is een driedaagse Real Life Game over duurzaamheid, waarin de deelnemende kinderen nadenken over een duurzame toekomst en op zoek gaan naar een nieuwe balans in de wereld. Samen met de kinderen hebben we het op een inspirerende manier over de onderwerpen klimaat, plastic, natuur en voeding. Naast toffe theaterstukken, escaperoom-elementen en leuke workshops gaan ze ook samen op onderzoek uit, maken ze nieuwe vrienden en leren ze samenwerken.

Video zomereditie Tuin van de Toekomst

Video zomereditie Tuin van de Toekomst

Bekijk de video van de zomereditie van Tuin van de Toekomst en ontdek hoe leuk het is. Geef je snel op!

Programma

In de drie dagen doorlopen de kinderen een programma, waarbij elke dag een eigen missie heeft. Einddoel tijdens de game is het herstellen van het evenwicht op aarde. Dit doen ze door tokens te verzamelen. Deze kunnen ze verdienen door de theaterstukken, escaperoom-elementen, workshops en door samen op onderzoek uit te gaan en informatie in te winnen. Aan het einde van elke dag wordt de balans opgemaakt. Zijn de kinderen met hun ideeën, geleerde informatie en inzet een stukje dichterbij het redden van de aarde gekomen? Hoe verder ze in de game komen, hoe meer zij ontdekken hoe de aarde gered kan worden, hoe meer ze hun ideeën leren vormgeven en hoe meer ze voelen ze dat zij in staat zijn een duurzame toekomst te ontwerpen.

Wanneer

De Tuin van de Toekomst vindt plaats in de herfstvakantie, van woensdag 20 t/m vrijdag 22 oktober. Je kind neemt drie hele dagen deel; een soort kamp dus :). De dagen zijn van 09.00 tot 17.00 uur en volledig verzorgd met lunch, drinken en snacks.

Voor wie

Voor álle kinderen van 6 t/m 14 jaar (dus zeker niet alleen Forte kinderen).

Waar

Tuin van de Toekomst vindt plaats in Alkmaar bij Forte Experience in De Ondernemerstuin. Dit ligt op bedrijventerrein Beverkoog in Alkmaar, goed bereikbaar en op slechts een minuut afstand van de uitvalswegen en dichtbij Heerhugowaard.

Kosten

Deelname per kind is 145 euro. Dit is voor de gehele drie dagen, geheel verzorgd met lunch, drinken en snacks.

Aanmelden

Je kunt je aanmelden op de speciaal aangemaakte pagina op Eventbrite.

Geef je snel op voor Tuin van de Toekomst in de herfstvakantie
"We doen hier alles wat ik leuk vind, ik hoef niet te kiezen."
"Gaaf om te doen! Ik wil de volgende keer weer. "
"Topactiviteiten, coole leiding en veel zelf mogen uitproberen en ontdekken."
"Drie dagen lang, vier blije kinderen! Dat zegt genoeg!"
Voor álle kinderen van 6 t/m 14 jaar.
Dit wil je niet missen. Geef je snel op!

Vragen?

Hieronder vind je de meest gestelde vragen van andere ouders en deelnemers. Staat jouw vraag er niet tussen? Dan kun je ons mailen via info@forteexperience.nl of bel ons algemene nummer 0251 658 058 en vraag naar Wendy Glorie.

Ja! Nadat je een of meerdere kaartjes hebt gekocht, ontvang je van ons een e-mail met meer informatie en stellen we je nog wat extra vragen. Hierbij kun je aangeven of je kind graag bij een vriend/vriendin/broer/zus in een groepje wil. We proberen hier zoveel mogelijk rekening mee te houden.

De verhaallijn is hetzelfde als in de zomervakantie (het redden van de aarde). Een aantal activiteiten gaat verschillen; er komen wat nieuwe workshops bij en de ateliers worden vernieuwd. Dus weer genoeg te ontdekken en te beleven!

De dagen zijn van 09.00 tot 17.00 uur. We starten de dag gezamenlijk met een knallende opening. Vervolgens gaan de kinderen in de ochtend in groepjes uiteen om op onderzoek uit te gaan, een voorstelling te bekijken of een workshop te volgen. Na de gezamenlijke lunch zijn ze bezig om alle ontdekte informatie te verwerken en samen te bedenken hoe dit kan bijdragen aan een nieuw evenwicht voor aarde.

Tuin van de Toekomst gaat over duurzaamheid. We bieden de kinderen dus een biologische / fairtrade lunch aan, die bijvoorbeeld bestaat uit diverse belegde broodjes, tosti's, yoghurt, fruit en soep. We zorgen ervoor dat er voor iedereen wat lekkers bij zit.

We proberen de groepen zo goed mogelijk in te delen op een mix van leeftijden, waarbij ieder kind ook leeftijdsgenootjes in een groep heeft. Daarbij kijken we ook naar de wens om bij een vriend/vriendin/broer/zus in een groep te zitten.

De dagen zijn gevuld met theatervoorstellingen, escaperoom- elementen en workshops. Daarnaast gaan de kinderen zelf op onderzoek uit, speuren ze het terrein af naar codes en personages om meer informatie in te winnen en gebruiken ze deze informatie om oplossingen te verzinnen om het evenwicht van de aarde te herstellen.

Als je kind normaal naar de BSO van Forte zou gaan, kun je hem/haar op tijd afmelden via de Ouderapp. In ruil hiervoor ontvang je dan Forte punten, die je op een later moment weer in kunt zetten.

Nee! Tuin van de Toekomst is voor ALLE kinderen van 6 t/m 14 jaar. Iedereen kan zich opgeven!

Tijdens Tuin van de Toekomst volgen wij uiteraard de dan geldende coronaregels om ervoor te zorgen dat alle kinderen op een veilige én leuke manier kunnen deelnemen aan het evenement.

Als het evenement door coronamaatregelen niet door kan gaan, dan ontvang je de aanschaf van je deelname retour of je kunt je verzekeren van een plekje voor een nieuwe datum.

Gekochte kaartjes kunnen niet gerestitueerd worden. Als er sprake is van een coronabesmetting of quarantainesituatie, waardoor je kind onverhoopt niet mee kan doen, dan vergoeden wij de aanschaf van je deelname.

Tuin van de Toekomst wordt mede mogelijk gemaakt door

 

                 Rotteveel M4