Tuin van de Toekomst

Tuin van de Toekomst

Stap in deze driedaagse Real Life Game. Lukt het jou de aarde te redden? Voor kinderen van 6 t/m 14 jaar | Driedaagse Real Life Game, speel jij mee? | Maximaal 40 kinderen per driedaagse | Vol = vol, geef je snel op voor 16 t/m 18 aug of 19 t/m 21 aug

Geef je snel op voor Tuin van de Toekomst. Dit wil je niet missen!

Aarde laat voor het eerst in eeuwen haar stem horen. Ze geeft aan dat het zo niet langer kan met de mensen op aarde. Ze hebben het natuurlijk evenwicht te veel verstoord. Ze gaat daarom een belangrijke beslissing maken: Mogen de mensen wel blijven?

Aarde is op zoek naar jou! Samen met 39 andere kinderen ga jij haar vertrouwen terugwinnen. Lukt het jou de aarde te redden?

 

Wat is Tuin van de Toekomst?
Tuin van de Toekomst is een driedaagse Real Life Game over duurzaamheid, waarin 40 kinderen nadenken over een duurzame toekomst en op zoek gaan naar een nieuwe balans in de wereld. Samen met de kinderen hebben we het op een inspirerende manier over de onderwerpen klimaat, plastic, natuur en voeding. Naast toffe theaterstukken, escaperoom-elementen en leuke workshops gaan ze ook samen op onderzoek uit, maken ze nieuwe vrienden en leren ze samenwerken.

Programma
In de drie dagen doorlopen de kinderen een programma, waarbij elke dag een eigen missie heeft. Einddoel tijdens de game is het herstellen van het evenwicht op aarde. Dit doen ze door tokens te verzamelen. Deze kunnen ze verdienen door de theaterstukken, escaperoom-elementen, workshops en door samen op onderzoek uit te gaan en informatie in te winnen. Aan het einde van elke dag wordt de balans opgemaakt. Zijn de kinderen met hun ideeën, geleerde informatie en inzet een stukje dichterbij het redden van de aarde gekomen?

  • Dag 1 staat in het teken van Nu: Aarde is haar evenwicht kwijt. Kun jij er achter komen waardoor dat allemaal komt?
  • Dag 2 staat in het teken van de Toekomst: Waar starten we als we de aarde compleet rebooten en hoe ziet dit eruit?
  • Dag 3 staat in het teken van Morgen: Geef Aarde ideeën en plannen die we met z’n allen morgen al kunnen uitvoeren.

Hoe verder ze in de game komen, ontdekken zij steeds meer hoe de aarde gered kan worden, leren ze hun ideeën vormgeven en voelen ze dat zij in staat zijn een duurzame toekomst te ontwerpen.

Wanneer?
De Tuin van de Toekomst vindt twee keer plaats in de laatste week van de zomervakantie:

Je kind neemt in de laatste week van de zomervakantie drie hele dagen deel. Een soort zomerkamp dus :). De dagen zijn van 09.00 tot 17.00 uur en volledig verzorgd met lunch, drinken en snacks.

Voor wie?
Voor alle kinderen van 6 t/m 14 jaar

Waar?
Tuin van de Toekomst vindt plaats in Alkmaar bij Forte Experience in De Ondernemerstuin en in de daarnaast gelegen tuin van Hortus Alkmaar. Dit ligt op bedrijventerrein Beverkoog in Alkmaar, goed bereikbaar en op slechts een minuut afstand van de uitvalswegen en dichtbij Heerhugowaard.

Kosten
Deelname per kind is 95 euro. Dit is voor de gehele drie dagen, geheel verzorgd met lunch, drinken en snacks. We hebben plek voor maximaal 40 kinderen per keer. Dus wees er snel bij!

Geef je snel op!


Vragen?

Heb je vragen? Stel ze gerust! Je kunt ons mailen op info@forteexperience.nl of bel ons algemene nummer 0251 658 058 en vraag naar Wendy Glorie.

 

Logo Forte Experience                    

Aarde is op zoek naar jou! Samen met 39 andere kinderen ga jij nadenken over een duurzame toekomst. Lukt het jou de aarde te redden?
Speel gave opdrachten, verdien genoeg tokens en ontmoet echte personages.
Stap in deze Real Life Game en ga samen op zoek naar een nieuwe balans in de wereld.
Met o.a. Janouk Kelderman, bekend van TV!
Laatste week van de zomervakantie. Dit wil je niet missen!

Ja! Nadat je een of meerdere kaartjes hebt gekocht, ontvang je van ons een e-mail met meer informatie en stellen we je nog wat extra vragen. Hierbij kun je aangeven of je kind graag bij een vriend/vriendin/broer/zus in een groepje wil. We proberen hier zoveel mogelijk rekening mee te houden.

Als het evenement door coronamaatregelen niet door kan gaan, dan ontvang je de aanschaf van je deelname retour of je kunt je verzekeren van een plekje voor een nieuwe datum.

Tot twee weken na inschrijving kun je kosteloos annuleren, met als uiterlijke datum 1 juli. Gekochte kaartjes na 1 juli kunnen niet gerestitueerd worden. Als er sprake is van een coronabesmetting of quarantainesituatie, waardoor je kind onverhoopt niet mee kan doen, dan vergoeden wij de aanschaf van je deelname.

We gaan ervan uit dat de maatregelen rondom corona in de laatste week van de zomervakantie minimaal zijn. Tijdens Tuin van de Toekomst volgen wij uiteraard de dan geldende coronaregels om ervoor te zorgen dat alle kinderen op een veilige én leuke manier kunnen deelnemen aan het evenement.

Tuin van de Toekomst gaat over duurzaamheid. We bieden de kinderen dus een biologische / fairtrade lunch aan, die bijvoorbeeld bestaat uit diverse belegde broodjes, tosti's, yoghurt, fruit en soep. We zorgen ervoor dat er voor iedereen wat lekkers bij zit.

We proberen de groepen zo goed mogelijk in te delen op een mix van leeftijden, waarbij ieder kind ook leeftijdsgenootjes in een groep heeft. Daarbij kijken we ook naar de wens om bij een vriend/vriendin/broer/zus in een groep te zitten.

De dagen zijn van 09.00 tot 17.00 uur. We starten de dag gezamenlijk met een knallende opening. Vervolgens gaan de kinderen in de ochtend in groepjes uiteen om op onderzoek uit te gaan, een voorstelling te bekijken of een workshop te volgen. Na de gezamenlijke lunch zijn ze bezig om alle ontdekte informatie te verwerken en samen te bedenken hoe dit kan bijdragen aan een nieuw evenwicht voor aarde.

Als je kind normaal naar de BSO van Forte zou gaan, kun je hem/haar op tijd afmelden via de Ouderapp. In ruil hiervoor ontvang je dan Forte punten, die je op een later moment weer in kunt zetten.

De dagen zijn gevuld met theatervoorstellingen, escaperoom- elementen en workshops. Daarnaast gaan de kinderen zelf op onderzoek uit, speuren ze het terrein af naar codes en personages om meer informatie in te winnen en gebruiken ze deze informatie om oplossingen te verzinnen om het evenwicht van de aarde te herstellen.

Nee! Tuin van de Toekomst is voor ALLE kinderen van 6 t/m 14 jaar. Iedereen kan zich opgeven!