Aangepast “snottebellenbeleid” en beslisboom

Deel dit artikel

09-02-2021
1 minuut

Aangepast “snottebellenbeleid” en beslisboom

De richtlijnen (het “snottebellenbeleid”) en de beslisboom zijn door het RIVM aangepast. De nieuwe richtlijnen en beslisboom gelden voor kinderen van de kinderdagverblijven, peuteropvang én de BSO Noodopvang.

In het nieuwe beleid is opgenomen dat verkouden kinderen van 0 t/m 3 jaar wel naar het kinderdagverblijf of peuteropvang mogen komen als de uitkomst van de beslisboom dat aangeeft. Verkouden kinderen van 4 jaar en ouder mogen echter niet naar de BSO Noodopvang of school. Twijfel je of je kind naar de opvang mag en wat de quarantaineregels voor kinderen zijn? Kijk dan op onderstaande beslisboom. Deze geldt voor de kinderdagverblijven, peuteropvang en BSO Noodopvang.

Testadvies en quarantainebeleid voor kinderen aangepast
Om de verspreiding van het coronavirus zoveel mogelijk in te dammen, wordt verzocht om ook kinderen met verkoudheidsklachten te laten testen. Onderaan de beslisboom worden een aantal situaties genoemd waarin er dringend wordt geadviseerd om een kind te laten testen. Ook is het quarantainebeleid voor kinderen aangepast, deze zie je ook terug op de beslisboom. We vragen je zich ook hier zo goed mogelijk aan het quarantainebeleid te houden. Voor alle vragen rondom thuisquarantaine en het aangepaste testbeleid voor kinderen <12 jaar verwijzen we je ook naar de website van de Rijksoverheid.

Forte ouders worden via de Forte Ouderapp op de hoogte gehouden van de corona-ontwikkelingen en geldende richtlijnen.