Activiteiten zomervakantie BSO: Toekomstbouwers

Deel dit artikel

12-07-2021
2 minuten

Activiteiten zomervakantie BSO: Toekomstbouwers

Het wordt weer een heerlijke vakantie bij de Forte BSO’s! Het thema tijdens de vakantie is “Maak de wereld van morgen. Binnen dit thema maken we kinderen bewust van het feit dat we onderdeel zijn van de wereld om ons heen. En leren ze dat ze vorm kunnen geven aan verandering en vernieuwing.

Om de twee vakantieweken hebben we binnen het hoofdthema een subthema. De komende 2 weken zijn Forte kinderen de “Toekomstbouwers”!

(sub)thema Toekomstbouwers 12 juli t/m 23 juli activiteiten

  1. WWF Natuurquiz: hoe kunnen we beter omgaan met de natuur?
  2. Bomenpaspoort: we leren dat elke boom anders is!
  3. Weerdetectives: ontcijfer de wolken.
  4. Insectenthotel: waarom zijn insecten nuttig en hoe zorgen we voor ze?
  5. Superheld tekenen: wie redt de aarde?
  6. Wat is een bedreiging voor de aarde?
  7. Wilde kruidenboter maken: welke kruiden kun je zelf plukken en gebruiken?
  8. Borduren op bladeren: we behandelen de natuur met liefde, maar kunnen ook de liefde doorgeven met behulp van de natuur!
  9. Gekke wezens maken van gerecycled materiaal
  10. Afval verzamelen, scheiden en wegbrengen

Verhaallijn kinderen als Toekomstbouwers

Een speciaal voor Forte ontwikkelde verhaallijn zorgt ervoor dat de thema’s bij de kinderen echt tot leven komen. Hierbij zijn activiteiten bedacht die binnen de verhaallijn passen. De activiteiten stimuleren kinderen om in een andere rol te kruipen en op een leuke en spannende manier de thema’s te behandelen. De kinderen leren zo spelenderwijs zorg te dragen voor de aarde!

Primeur: spel “Maak de wereld van morgen” met Forte Experience Toolbox

Helemaal nieuw deze zomer! Eén van de activiteiten deze zomer is het voor ons gemaakte eigen spel ‘Maak de wereld van morgen’. Hierbij wordt de Forte Experience Toolbox ingezet, waarmee de kinderen verschillende games, opdrachten en puzzels kunnen spelen die binnen een verhaallijn passen.

Workshops

Op het vakantieprogramma hebben we, naast het subthema Toekomstbouwers, onder andere ook nog een workshop Rappen en de Duurzame Ontdekbus staan! Ouders checken het hele BSO vakantieprogramma in de Ouderapp onder de functie Agenda of onder Nieuws (bericht van 15/6)!

Vakantieopvang

Wil je meer weten over onze opvang tijdens schoolvakanties? Kijk dan eens hier.