Bijzonder zomervakantieprogramma BSO

Deel dit artikel

05-07-2021
2 minuten

Bijzonder zomervakantieprogramma BSO

Je zou er bijna je vakantieplannen op aanpassen….want het wordt weer een heerlijke vakantie bij de Forte BSO’s! We hebben een bijzonder BSO zomervakantieprogramma vol met gave activiteiten, workshops en uitjes, en ook nog een primeur!

Bijzonder zomervakantieprogramma BSO

Het thema tijdens de vakantie is “Maak de wereld van morgen’’: een thema dat goed past bij de toekomstplannen van Forte (waarover later meer!). Binnen dit thema maken we kinderen bewust van het feit dat we onderdeel zijn van de wereld om ons heen. En leren ze dat ze vorm kunnen geven aan verandering en vernieuwing.

Om de twee vakantieweken hebben we binnen dit hoofdthema een subthema, te weten “Toekomstbouwers”, “Red de insecten” en “Geef het een tweede kans (recycle)!” Alle activiteiten vinden plaats binnen het thema en het subthema van die week. Binnen elk subthema bieden we 10 activiteiten. Elke 2 weken ontvangen ouders via de Ouderapp het overzicht van de activiteiten die bij het thema horen.

Verhaallijn

Een speciaal voor Forte ontwikkelde verhaallijn zorgt ervoor dat de thema’s bij de kinderen echt tot leven komen. Hierbij zijn activiteiten bedacht die binnen de verhaallijn passen. De activiteiten stimuleren kinderen om in een andere rol te kruipen en op een leuke en spannende manier de thema’s te behandelen. De kinderen leren zo spelenderwijs zorg te dragen voor de aarde!

Activiteiten en workshops zomervakantieprogramma BSO

Binnen elk subthema bieden we 10 activiteiten. Elke 2 weken ontvangen ouders via de Ouderapp het overzicht van de activiteiten die bij het thema horen. Naast deze activiteiten bieden we binnen het BSO Zomervakantieprogramma ook nog coole workshops, zoals onder andere:

  • Bootcamp
  • Duurzame Ontdekbus: een bus vol duurzaam ontdekken, proefjes, zelf dingen maken en aan de slag met techniek!
  • Suppen
  • Een speciaal voor Forte gemaakt spel ‘Maak de wereld van morgen’ *
  • Rapworkshop
  • Theaterworkshop

Primeur: spel “Maak de wereld van morgen” met Forte Experience Toolbox

Helemaal nieuw deze zomer! Eén van de activiteiten is het voor ons gemaakte eigen spel ‘Maak de wereld van morgen’. Hierbij wordt de speciaal daarvoor ontwikkelde Forte Experience Toolbox ingezet, waarmee de kinderen verschillende games, opdrachten en puzzels kunnen spelen die binnen een verhaallijn passen.

Ouders checken het hele BSO vakantieprogramma  in de Ouderapp onder de functie Agenda of onder Nieuws!