Feest bij nieuwe locatie Montessorischool

Deel dit artikel

21-08-2020
2 minuten

Feest bij nieuwe locatie Montessorischool

De Montessorischool Castricum en de buitenschoolse opvang en Peuterklas van de school zijn gestart in hun nieuwe locatie aan de Sokkerwei. De intrek in het gezamenlijke pand werd door alle kinderen uitgebreid gevierd.

Tijdens de eerste schoolweek namen de kinderen en de teams van de Montessorischool, Peuterklas en BSO feestelijk hun intrek in het nieuwe gebouw. De kinderen liepen in optocht van hun oude naar hun nieuwe gebouw en droegen daarbij een kunstzinnige vorm van een herinnering aan het oude pand mee.

Tijdens de opening van de nieuwe locatie genoten de kinderen van de Montessorischool ook nog van Techniek van Mad Science, waar ze zelf kennis konden maken met bijzondere proefjes van echte professoren. Bij de Peuterklas Montessori en KDV De Speelboom werd de nieuwe plek gevierd met een innovatieve workshop van de Springlab Beweegvloer, die bewegen, ontdekken, sociale interactie en leren combineert. En voor de kinderen van BSO Montessori kwam de Forte Gamebus op visite. Bij deze nieuwe Fortebus worden gamen, sporten en (computer)techniek op een bijzondere manier gecombineerd.

Naast de Montessorischool zijn ook de BSO en de Peuterklas Montessori van Forte Kinderopvang naar de nieuwe locatie verhuisd. De al in hetzelfde pand gevestigde BSO De Boomhut blijft daarnaast gewoon bestaan en op zijn eigen plek. Tot slot is er ook nog een nieuw kinderdagverblijf van Forte onder hetzelfde dak gestart voor de allerkleinsten: kinderdagverblijf De Speelboom. Deze combinatie van onderwijs en kinderopvang is uniek in Castricum: een volledig aanbod in een kindcentrum voor kinderen van 0 tot 12 jaar vanuit één plek.

Meer informatie over de Montessorischool is te vinden op www.moncas.nl. Meer informatie over de opvang bij de BSO & Peuterklas Montessori, kinderdagverblijf De Speelboom of BSO De Boomhut kun u vinden op www.fortekinderopvang.nl. Op zowel de school als de opvang zijn nog plaatsen vrij!