Forte Experience: jubilerend Forte klaar voor de toekomst
Forte Experience: jubilerend Forte klaar voor de toekomst
Forte Experience: jubilerend Forte klaar voor de toekomst
Forte Experience: jubilerend Forte klaar voor de toekomst

Deel dit artikel

26-09-2019
2 minuten

Forte Experience: jubilerend Forte klaar voor de toekomst

Vijftig jaar geleden werd de basis voor Forte Kinderopvang gelegd door de oprichting van de eerste peuterspeelzaal van Noord-Holland. Een halve eeuw verder heeft de opvangorganisatie nog niets van dit pionierschap verloren. Met de opening van de bijzondere Forte Experience Room op 17 oktober aanstaande is men klaar voor de toekomst. Binnen de nieuwe locatie staat informeel leren door kinderen, ouders en professionals centraal.

Vijftig jaar innovatieve kinderopvang is een mijlpaal om bij stil te staan. Forte heeft dat in juni al uitgebreid gevierd met haar kinderen en ouders, op 17 oktober is het de beurt aan de relaties van Forte. Hierbij wordt meteen haar nieuwste aanwinst geopend: de Forte Experience Room. Deze ruimte in de Ondernemerstuin aan de Berenkoog in Alkmaar is speciaal ingericht om de skills van de toekomst te leren. Binnen een innovatief aanbod van workshops leren kinderen én ouders bij Forte Experience spelenderwijs om te gaan met nieuwe technologieën.

Forte speelt met de opening van de Experience Room in op een toenemende behoefte aan het leren van vaardigheden die nodig zijn voor de toekomst, zowel bij ouders als kinderen. Want de wereld verandert snel door technologie en digitalisering. Gevolg is dat computers, robots en ICT een steeds grotere rol gaan spelen. Het dagelijks leven verandert, werken verandert. De volwassenen van de toekomst hebben sociale en technische vaardigheden nodig om hiermee om te gaan. Forte ziet het als haar missie om zowel kinderen, ouders als medewerkers hierin te begeleiden.

Tijdens het Forte evenement komt techexpert Vivianne Bendermacher haar ervaringen delen. Zij inspireert met Technologie en ICT, en is de vaste technologie-deskundige van RTL Boulevard, veelgevraagd spreker en host, en columnist voor onder meer Technisch Weekblad en LINDA. Vervolgens gaan de gasten van het evenement de 50e verjaardag van Forte vieren door te dóen. Tijdens innovatieve workshops als programmeren en augmented reality kan men op die manier alvast kennismaken met de toekomst. Het evenement vindt plaats op 17 oktober 2019, in de Forte Experience Room, Berenkoog 35 (bij de Ondernemerstuin, Hortus Alkmaar) te Alkmaar. Ben je geïnteresseerd en zou je graag aanwezig willen zijn bij dit evenement? Neem contact op via

Meer informatie over de Forte Experience lees je hier.