Forte Kinderopvang brengt noodopvang in beeld
Forte Kinderopvang brengt noodopvang in beeld

Deel dit artikel

02-07-2020
2 minuten

Forte Kinderopvang brengt noodopvang in beeld

Ruim acht weken lang verzorgde Forte Kinderopvang 24/7 noodopvang tijdens de coronacrisis. In deze periode moesten scholen en kinderopvang noodgedwongen hun deuren sluiten door het coronavirus. Om ouders werkzaam in cruciale beroepen hun werk te kunnen laten uitoefenen, opende Forte op acht locaties in Noord-Holland haar deuren voor gemiddeld 550 kinderen. Nu de noodopvang afloopt en de locaties weer regulier geopend zijn, is het tijd om terug te kijken hoe bijzonder en intensief deze periode is geweest.

In de periode van 8 maart t/m 10 mei verzorgde Forte Kinderopvang 24/7 noodopvang voor kinderen van ouders in cruciale beroepen. Een heftige maar ook bijzondere periode, waarin we samen met scholen en gemeenten binnen een heel korte tijd voor de kinderen een fijne en veilige omgeving hebben gecreëerd. Heel fijn om op deze manier onze maatschappelijke bijdrage te kunnen leveren, op een moment dat het zó nodig was.

Om deze periode goed te kunnen evalueren, bracht Forte Kinderopvang de geboden 24/7 noodopvang in beeld. Onze factsheet laat zien hoe bijzonder en intensief deze weken zijn geweest. Wist je bijvoorbeeld dat we bijna 5.000 uur noodopvang hebben kunnen bieden? Ook is er met 29 scholen en zes gemeenten samengewerkt en zijn er 239 activiteiten voor de kinderen gecreëerd. In totaal heeft Forte ruim 550 kinderen opgevangen, op de drukste dag waren dit er 220.

We zijn dan ook heel erg trots op het waarderingscijfer van onze noodopvangouders: een dikke 8,6!

Vanuit het hele Forte team naar alle Forte ouders en samenwerkingspartners: bedankt voor jullie hulp, geduld en begrip tijdens deze zo impactvolle tijd!