Forte start met sportieve kinderopvang in Heerhugowaard
Forte start met sportieve kinderopvang in Heerhugowaard

Deel dit artikel

26-05-2021
2 minuten

Forte start met sportieve kinderopvang in Heerhugowaard

Forte Kinderopvang start een nieuwe kinderopvanglocatie in het pand van My HealthClub Heerhugowaard. Bestuurder Esther Zijl van Forte Kinderopvang en Maarten Vissering, directeur van My HealthClub, hebben hiervoor een samenwerkingsovereenkomst getekend. Hiermee is de eerste stap gezet naar een sportieve kinderopvanglocatie waar naast sport ook een kinderdagverblijf en buitenschoolse opvang wordt aangeboden.

Sportieve opvang voor kinderen van 0 – 12 jaar
In de gezamenlijke locatie van My HealthClub gaat Forte Kinderopvang sportieve kinderopvang realiseren voor kinderen van 0 – 12 jaar. Maar het mes snijdt aan twee kanten. Want naast bewegen en een gezonde leefstijl voor kinderen, biedt deze nieuwe vorm van opvang ook kansen voor ouders. Maarten Vissering, directeur van My Health Club: “Ouders kunnen door de kinderopvang op deze locatie op een laagdrempelige manier (meer) gaan bewegen of het sporten beter combineren met werk en andere verplichtingen. Een mooie win-win.”

Forte Kinderopvang start op deze nieuwe locatie met kinderdagopvang voor kinderen van 0 – 4 jaar en buitenschoolse opvang voor kinderen van 4 – 12 jaar. Uniek voor Heerhugowaard hierbij is de sportieve inslag van de kinderopvang. Esther Zijl, bestuurder bij Forte Kinderopvang: “De locatie ademt gezondheid en sportiviteit uit. Daarbij grenst het aan de prachtige buitenomgeving van het Park van Luna, waar we met kinderen fantastische buitenactiviteiten kunnen beleven.”

Opening najaar 2021
Het is nog onbekend wanneer deze nieuwe kinderopvanglocatie precies haar deuren kan openen. “Een interne verbouwing is nodig om de ruimtes kinderopvangproof te maken en ons eigen Forte gevoel eraan te geven. De verwachting is dat we in het najaar van 2021 de kinderen kunnen verwelkomen op deze nieuwe locatie”, licht Esther Zijl toe.