Forte start pilot Digitale Prentenboeken
Forte start pilot Digitale Prentenboeken

Deel dit artikel

26-03-2021
1 minuut

Forte start pilot Digitale Prentenboeken

Digitale media zijn leuk en je kind kan er veel van leren, vooral als je ze gezellig samen met je kind bekijkt. Daarmee leert het ook om er veilig mee om te gaan. Daarom start Forte samen met Bibliotheek Kennemerwaard met een pilot: werken met digitale prentenboeken.

In deze digitale prentenboeken, die bedoeld zijn voor kinderen vanaf 2 jaar, verschijnen verhalen als een filmpje op het scherm. Het zijn bestaande (prenten)boeken, waar bewegende plaatjes, stemmen en muziek bij zijn gemaakt. Dat geeft plezier én het is goed voor de taalontwikkeling. Een waardevolle aanvulling op ons huidige voorleesaanbod. Vanaf 1 april zullen er regelmatig digitale prentenboeken worden ingezet op een aantal locaties en groepen. Als het de groep van jouw kindje betreft, dan ontvang je hierover nog persoonlijk bericht.

Gratis webinar over digitale media
Voor alle ouders met jonge kinderen die meer willen weten over hoe je thuis op een verantwoorde manier kunt omgaan met digitale media is er op 31 maart een gratis webinar; ‘Ik zie, ik zie wat jij niet ziet’. Deze wordt door MediaSmarties in het kader van de Media Ukkie Dagen (vanaf 26 maart t/m 2 april) verzorgd. Misschien worstel jij ook met het vinden van een goede balans tussen beeldscherm en offline, en maak je je zorgen om de schermtijd van je kind? Meld je dan zeker – gratis – aan.