Forte viert 50ste verjaardag
Patricia Christiani
Marketing & Communicatie

Deel dit artikel

05-06-2019
2 minuten

Forte viert 50ste verjaardag

Woensdag 5 juni 2019 is het 50 jaar geleden dat Forte Kinderopvang werd opgericht, met als oorsprong peuterspeelzaal ’t Drempeltje in Castricum. Een historisch begin, want deze peuterspeelzaal was één van de eerste openbare peuterspeelzalen in Noord-Holland. Vijftig jaar kennis van kinderopvang is niet mis, en dus wordt de verjaardag van Forte Kinderopvang dit jaar goed gevierd.

Vijftig jaar geleden werd de basis voor Forte Kinderopvang gelegd door oprichting van peuterspeelzaal ’t Drempeltje in Castricum, gevolgd door de eerste kinderdagverblijven en BSO’s in de regio. Nadat in 2005 de wet Kinderopvang werd aangenomen en hiermee alle ouders recht kregen op kinderopvangtoeslag groeide de vraag naar opvang nog harder, en daarmee ook het aantal Forte vestigingen. Inmiddels worden er dagelijks op ruim 60 locaties in Noord-Holland duizenden kinderen opgevangen.

De jarige kinderopvangorganisatie kenmerkt zich echter niet alleen door uitbreiding, maar ook door innovatie, waarbij de behoefte van de kinderen altijd voorop staat. Zo was Forte één van de eerste opvangorganisaties met warme maaltijden op de vestigingen, waar een kinderkapper op locatie komt knippen, zwemles tijdens BSO tijd kan worden gevolgd en speciale buitenbedjes neergezet worden zodat kleintjes gezond buiten kunnen slapen. Bijzonder is ook het rijke scala aan activiteiten dat prikkelt en inspireert, kinderen hun talenten laat ontdekken en ze laat groeien.

Een halve eeuw verder hebben we nog niets van haar oorspronkelijke pionierschap verloren. Een recent voorbeeld hiervan is de Forte Experience: een bijzonder concept waarin kinderen én hun ouders spelenderwijs om leren gaan met nieuwe technologieën. Dit doen ze door het volgen van een uniek aanbod van workshops in een bijzondere ruimte die hier speciaal voor is ingericht.

Al het hele jaar wordt de verjaardag van Forte gevierd door te dóen. We trakteren dit jaar op extra veel activiteiten, workshops en bijeenkomsten voor alle Forte kinderen, ouders en medewerkers. Als klap op de vuurpijl wordt in juni de verjaardag van Forte Kinderopvang groots gevierd tijdens het Forte Zomerfeest in theater Cool in Heerhugowaard. O.a. Dirk Scheele, theatergezelschap Meneer Monster (bekend van o.a. De Kleine Mol) en Rob en Emiel geven gedurende de dag voorstellingen speciaal voor de Forte kinderen en hun ouders. En op 5 juni zelf worden de Forte kinderen en medewerkers per locatie getrakteerd op een verjaardagsbox vol met lekkere en leuke verrassingen: wat wie jarig is, trakteert!

 

Patricia Christiani
Marketing & Communicatie