‘Gast op Gympies’ bij peuteropvang De Speelhut

Deel dit artikel

06-11-2020
2 minuten

‘Gast op Gympies’ bij peuteropvang De Speelhut

Twee keer per week trekken de kinderen van peuteropvang De Speelhut hun gymschoenen aan voor een serieus leuke gymles. In samenwerking met Spurd en Purmerend, gemeente Beemster, krijgen de kinderen onder begeleiding van een ‘Gast op Gympies’ peutergym aangeboden.

Deze ‘Gast op Gympies’ is juf Chiara en laat de peuters aan het begin van de les eerst goed opwarmen. De kinderen zitten hiervoor op een stip en wiebelen met hun tenen, zwaaien met hun handen en stampen met hun voeten. Elke les staat er een parcours klaar, zodat de kinderen na de warming-up kunnen starten met echte werk. Ze slalommen om de pionnen heen, klimmen over een bok of kruipen over de bank. Ellis Groot, Clustermanager bij Forte Kinderopvang licht toe: “De peuters genieten enorm van deze tweewekelijkse activiteit. Soms is het ook wel een beetje spannend, maar samen lukt het altijd!” De peutergym vindt normaal gesproken plaats in de gymzaal van OBS De Blauwe Morgenster, waar De Speelhut naast ligt. Door de huidige corona maatregelen, gymmen de kinderen tijdelijk in de vleugel van De Speelhut.

Peutergym voor enthousiaste beweging

Spurd, Purmerend gemeente Beemster en lokale partners pakken samen preventief ontwikkelingsachterstanden onder 2-4 jarigen aan. Vanaf 2017 geeft een ‘Gast op Gympies’ bewegingsonderwijs op diverse peuterspeelzalen, waaronder De Speelhut van Forte Kinderopvang, die vanaf januari 2019 meedoet aan dit project. De vakdocent van Spurd zorgt ervoor dat de peuters enthousiast in beweging komen.

Peuteropvang De Speelhut

Bij peuteropvang De Speelhut van Forte Kinderopvang worden kinderen van 2-4 jaar opgevangen. Door actief bezig te zijn en samen te spelen stimuleren kinderen hun spraak- en taalvaardigheid, sociaal-emotionele vaardigheden en motorische en zintuiglijke vaardigheden. Samen met BSO De Speelhut wordt nauw samengewerkt met OBS De Blauwe Morgenster en krijgen de kinderen uit Middenbeemster en omgeving op deze manier alle voordelen van opvang en onderwijs onder één dak. En er zijn nog plaatsen vrij! Meer informatie op onze locatiepagina of bel 0251 – 658 058.