Kinderen redden de Aarde tijdens Tuin van de Toekomst
Kinderen redden de Aarde tijdens Tuin van de Toekomst
Kinderen redden de Aarde tijdens Tuin van de Toekomst
Kinderen redden de Aarde tijdens Tuin van de Toekomst
Kinderen redden de Aarde tijdens Tuin van de Toekomst

Deel dit artikel

23-08-2021
2 minuten

Kinderen redden de Aarde tijdens Tuin van de Toekomst

Tijdens de laatste week van de zomervakantie speelden zo’n 80 kinderen uit Alkmaar en omgeving de unieke real life game Tuin van de Toekomst. Tijdens deze game gaan kinderen tussen de 6 en 14 jaar op zoek naar duurzame oplossingen om de Aarde te redden. Het event is een initiatief van Forte Kinderopvang/Forte Experience en Hortus Alkmaar, en speelde zich af bij de Ondernemerstuin én in de weelderige tuinen van de Hortus. Na afloop bleken de kinderen waanzinnig innovatieve ideeën te hebben ontwikkeld om de Aarde te redden!

Klimaatrapport

Een alarmerend IPCC Klimaatrapport: hoe zorgen we ervoor dat we de opwarming van de aarde een halt toeroepen? Hoe moet de volgende generatie, onze kinderen, hiermee omgaan? En hoe maken we duidelijk wat er aan de hand is? Met deze actuele problematiek zijn Forte Kinderopvang/Forte Experience, Hortus Alkmaar en game ontwikkelaar Studio Exp. samen met kinderen op een speelse manier aan de gang gegaan. Want als we onze kinderen op een actieve manier laten nadenken en zélf innovatief laten zijn, komen ze met de mooiste ideeën. Het is misschien toch nog niet te laat voor Aarde!

Real Life Game

Tuin van de Toekomst is een Real Life Game over duurzaamheid, waarin kinderen een duurzame toekomst ontwerpen. Via theaterstukken, escaperoom-elementen, inspirerende workshops en door met anderen op onderzoek uit te gaan, ontdekken de kinderen steeds meer hoe de aarde gered kan worden. Acteurs en workshopleiders begeleiden de kinderen deze drie dagen op een inspirerende en onderzoekende wijze. Janouk Kelderman, bekend van tv, kwam de derde dag het evenement steeds afsluiten en hielp de kinderen hun ideeën te presenteren.

Geweldige ideeën om Aarde te redden!

De deelnemende kinderen kwamen met geweldige ideeën om de Aarde te redden. Zoals een nieuwe stad die de lucht in is gebouwd (want zo is er meer ruimte voor de natuur), een robot die plastic kan ruiken en opsporen, een recycle prullenbak, een mobiel met een hoesje van zonnepanelen waarmee deze opgeladen kan worden, een systeem dat uitlaatgassen van auto’s zuivert, een zelfontworpen game die helpt bij de bewustwording van afval en recyclen en nog heel veel meer!

Beide driedaagse reeksen waren volledig uitverkocht. Het team van Tuin van de Toekomst gaat zich nu beraden op een eventueel vervolg.

Tuin van de Toekomst is georganiseerd door Forte Experience in samenwerking met Hortus Alkmaar. Mede mogelijk gemaakt door Studio Exp., De Ondernermerstuin en KidsKonnect. Aankleding mede mogelijk gemaakt door Bamboo Import Europe en ReShare Store Alkmaar.

Meer informatie via www.forteexperience.nl.