Klimaatverandering, kun je dat zien op het schoolplein?
Klimaatverandering, kun je dat zien op het schoolplein?

Deel dit artikel

21-03-2019
1 minuut

Klimaatverandering, kun je dat zien op het schoolplein?

Van maandag 25 maart tot en met vrijdag 5 april rijdt de Klimaatbus langs diverse Forte BSO locaties (en samenwerkende basisscholen). Deze unieke bus met daarin een heus laboratorium nodigt BSO kinderen en leerlingen uit om klimaatverandering op het eigen schoolplein te onderzoeken. Dat dit grote thema ‘klimaatverandering’ ook zichtbaar is in het klein, ontdekken de kinderen door middel van proefjes en experimenten over de waterkringloop, water in en om de school, waterkwaliteit en waterveiligheid. Na het doen van de proefjes kunnen de kinderen maatregelen bedenken die je kunt toepassen op het schoolplein of thuis om de buitenomgeving ‘klimaatproof’ te maken.

De moderne omgebouwde elektrische SRV wagen rijdt het schoolplein op en onder begeleiding van educatief medewerkers die meereizen met de bus, bieden we de kinderen een unieke kans om met het thema ‘klimaatverandering’ aan de slag te gaan. De Klimaatbus is een samenwerking van Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier (HHNK), De Helderse Vallei en het Zuiderzeemuseum.

De Klimaatbus zal o.a. te vinden zijn in Castricum, Heiloo en Egmond-Binnen maar ook vanuit andere BSO locaties worden er uitstapjes richting de Klimaatbus gedaan. Check onze Social Media kanalen voor de actuele informatie.