Lammetje op visite bij peuteropvang De Wiekslag

Deel dit artikel

28-05-2020
2 minuten

Lammetje op visite bij peuteropvang De Wiekslag

Door de coronacrisis konden de kinderen van peuteropvang De Wiekslag niet op bezoek bij de boerderij. Dus besloten de boer en de pedagogisch medewerkers het dit jaar gewoon om te draaien en kwam de boerderij naar de kinderen toe!

De kinderen, die sinds 11 mei weer naar hun juffen bij de peuteropvang kunnen, zijn net gestart met het thema “Op de boerderij”. Een thema dat goed past binnen het Vroeg- en Voorschoolse programma van de peuteropvang en zich normaal leent voor een gezellig bezoekje aan de boer. Helaas gooide corona ook hier roet in het eten, en dus bedachten de boer en de Forte medewerkers hiervoor een slimme oplossing: de boer komt gewoon naar de kinderen toe!

De aankomst met tractor was al een spectaculair gezicht, waarna het feest compleet was toen de peuters daar ook nog even in mochten zitten. Als verrassing was er ook nog een klein lammetje met de boer meegekomen. Deze werd door de kinderen uitgebreid bewonderd en vertroeteld. Na het geven van een flesje aan het lammetje was het helaas alweer tijd voor de boer om huiswaarts te vertrekken.

Bij peuteropvang De Wiekslag van Forte Kinderopvang worden kinderen van 2-4 jaar opgevangen. Door actief bezig te zijn en samen te spelen stimuleren kinderen hun spraak- en taalvaardigheid, sociaal-emotionele vaardigheden en motorische en zintuiglijke vaardigheden. Samen met KDV en BSO De Wiekslag wordt nauw samengewerkt met onderwijs en krijgen de kinderen uit Stompetoren op deze manier alle voordelen van opvang en onderwijs onder één dak. En er zijn nog plaatsen vrij! Meer informatie via de locatiepagina van peuteropvang De Wiekslag of 0251-658058.