Online thema-avond voor Forte ouders: Minipubers!

Deel dit artikel

07-11-2022
2 minuten

Online thema-avond voor Forte ouders: Minipubers!

Forte Kinderopvang organiseert op maandagavond 14 november 2022 een gratis online thema-avond voor Forte ouders met kinderen in de leeftijd 6-12 jaar met als thema “Minipubers!”. Pedagoog, auteur en ervaringsdeskundige Krista Okma geeft inzicht en tips over de prepubertijd bij kinderen.

Minipubers!

De grenzen tussen basisschoolkinderen en pubers vervagen steeds meer: soms lijkt het wel alsof je achtjarige plots in de puberteit is beland. Hoe ga je hiermee om? Het lijkt wel alsof onze kinderen steeds vroeger wijs worden. Ze krijgen al op de basisschool hun eigen mobieltje, hebben een druk sociaal leven en zijn na schooltijd in de weer met sportclubs, muziek en andere zaken. Hoe ga je als ouder of opvoeder met deze prepuberteit om? Want bij kinderen in de basisschoolleeftijd leg je een belangrijke basis voor de Puberteit die daarna nog gaat komen. Als je kind nú al ervaart dat er met jou goed te praten valt (óók over gevoelige onderwerpen als seksualiteit of gepest worden op school) dan levert dat straks alleen maar winst op. Tijdens de workshop Minipubers! kijken we naar tips om je kind zelfstandig en weerbaar te maken en kijken we naar nuttige tips en praktische adviezen voor onderwerpen als mediaopvoeding, zakgeld, sport, spel en school. Krista geeft deze avond uitleg over de onderwerpen waar jouw minipuber mee te maken heeft. Ze geeft daarbij veel voorbeelden en de nodige praktische tips, zodat het opvoeden een plezier is en blijft!

Over Krista Okma

Krista is een veelgevraagd spreker op congressen en symposia en verschijnt regelmatig in de media (opvoedkatern dagblad Trouw, tijdschrift Mama & Family en de website MetoWe – een online magazine voor ouders met een leven). Ze is al ruim twintig jaar actief als pedagoog, adviseur opvoeden & opgroeien en auteur van meerdere opvoedboeken o.a. de opvoedachtbaan en minipubers – een survivalgids voor alle ouders van kinderen van 6-12 jaar.

Deelname webinar

  • Voor de (gratis) online thema-avond “Minipubers” kun je je aanmelden via de link die Forte ouders hebben ontvangen via de Ouderapp. 
  • Er geldt een maximaal aantal van 100 deelnemers. Geef je snel op: vol = vol!
  • Datum: maandagavond 14 november van 20.00-21.30 uur
  • Voor het webinar ontvang je per e-mail eerst een bevestiging vanuit Forte en later een e-mail vanuit Krista Okma met de deelname link.

We hopen je online terug te zien bij dit webinar! Lees hier meer over alle thema avonden voor Forte ouders.