Montessorischool Castricum en Forte Kinderopvang verhuizen samen

Deel dit artikel

11-08-2020
2 minuten

Montessorischool Castricum en Forte Kinderopvang verhuizen samen

De Montessorischool Castricum start volgende week op haar nieuwe locatie aan de Sokkerwei. En ook de Peuterklas en BSO Montessori zijn mee verhuisd naar het nieuwe gebouw van de school. Tijdens de zomervakantie is er hard gewerkt om de school aan te passen aan de wensen van de Montessorischool en Forte Kinderopvang. Met als resultaat een mooie nieuwe plek, waar de kinderen het nieuwe schooljaar feestelijk hun intrek gaan nemen.

Feestelijke optocht

Op dinsdagochtend 18 augustus lopen de kinderen van Montessorischool en Peuterklas Montessori vanaf het oude schoolgebouw aan de Koekoeksbloem in optocht naar de nieuwe locatie aan de Sokkerwei. Kunstenaars Mark Weemen en Inge Roseboom hebben de afgelopen zes weken met alle kinderen van de Montessorischool samengewerkt aan het voorbereiden van de optocht.
In deze optocht verhuizen de kinderen letterlijk en figuurlijk van de ene plek naar de andere en nemen van alles mee. Vlaggen, planten, klimrekken, herinneringen, geluiden en al het andere wat dierbaar is komt voorbij. Alle objecten die gemaakt zijn door de kinderen, zijn vastgelegd op een film, die na afloop van de parade vertoond wordt op de nieuwe locatie.

Festiviteiten rondom de verhuizing

Woensdag 19 augustus wordt de school op een spectaculaire manier feestelijk geopend en worden de kinderen getrakteerd op een Scienceshow en kunnen ze in samenwerking met de organisatie Mad Science allerlei proefjes doen en workshops volgen.

Forte Kinderopvang zorgt op dinsdag 18 en donderdag 20 augustus voor een innovatieve workshop voor de kinderen van Peuterklas Montessori van de Springlab Beweegvloer, die bewegen, ontdekken, sociale interactie en leren combineert. En voor de kinderen van BSO Montessori komt de Forte Game Bus op visite. Bij deze nieuwe Forte Bus worden gamen, sporten en (computer)techniek op een bijzondere manier gecombineerd.

Volledig aanbod voor kinderen vanuit één plek

De al in hetzelfde pand gevestigde BSO De Boomhut blijft daarnaast gewoon bestaan en op zijn eigen plek. Tot slot is er onlangs ook nog een nieuw kinderdagverblijf van Forte onder hetzelfde dak gestart: kinderdagverblijf De Speelboom. Dit is uniek in Castricum: een volledig aanbod voor kinderen van 0 tot 12 jaar vanuit één plek. Op zowel de school als de opvang zijn nog plaatsen vrij.

Meer informatie? Bekijk deze pagina of bel 0251-658058 of mail naar klantenservice@fortekinderopvang.nl.