Nationale Voorleesdagen

Deel dit artikel

20-01-2021
1 minuut

Nationale Voorleesdagen

Nationale Voorleesdagen 2021

Tijdens de Nationale Voorleesdagen van 20 t/m 30 januari staat alles in het teken van voorlezen en prentenboeken voor peuters en kleuters. Coco kan het!, geschreven en geïllustreerd door Loes Riphagen, is Het Prentenboek van het Jaar. Deze dagen hebben als doel het voorlezen aan kinderen te bevorderen. Voorlezen aan kinderen is belangrijk: het prikkelt de fantasie, ontwikkelt het taalgevoel en bezorgt veel plezier. Elke dag voorlezen is een feest! Juist nu, want in moeilijke tijden verlangen we naar verbinding met de wereld om ons heen, naar troost, naar ontspanning. Juist dan maken boeken het verschil. Even ontsnappen aan de werkelijkheid, of je verdiepen in de achtergronden van de actualiteit – je doet het met een boek!

Digitaal voorleesfeestje

Helaas kunnen we niet, zoals voorgaande jaren, deze gezellige dagen starten met het Nationale Voorleesontbijt waarbij bekende en onbekende Nederlanders bij ons komen voorlezen. Daarom vieren we dit jaar het voorleesfeestje digitaal! Forte ouders ontvangen woensdag 20 januari via de Forte Ouderapp een leuk digitaal steuntje bij het voorlezen. Daarnaast zijn er tal van online initiatieven rondom de Voorleesdagen!

Noodopvang

Voor de kinderen in de noodopvang geeft Forte directeur Esther Zijl vanochtend ook het startsein voor de Voorleesdagen. Zij las de kinderen in de noodopvang bij KDV De Wielewaal in Bergen voor!

voorleesdagen

Kijk voor meer informatie op fortekinderopvang.nl/voorleesdagen!