Nationale Voorleesdagen

Deel dit artikel

20-01-2020
1 minuut

Nationale Voorleesdagen

Tijdens de Nationale Voorleesdagen, die landelijk starten met Het Nationale Voorleesontbijt op woensdag 22 januari 2020, leest iedereen voor uit Het Prentenboek van het Jaar Moppereend! Moppereend is verkozen tot het Prentenboek van het Jaar 2020. Bij Forte Kinderopvang starten we op woensdagochtend 22 januari feestelijk met het Nationale Voorleesontbijt. Wij ontvangen deze ochtend op diverse locaties burgemeesters, wethouders en auteurs die voorlezen aan peuters en kleuters om zo het voorlezen te stimuleren.

De Nationale Voorleesdagen vinden plaats van 22 januari t/m 2 februari 2020. Bij alle vestigingen van Forte Kinderopvang wordt aandacht besteed aan de Nationale Voorleesdagen. Dit heeft als doel het voorlezen aan kinderen te bevorderen. Voorlezen aan kinderen is belangrijk: het prikkelt de fantasie, ontwikkelt het taalgevoel en bezorgt veel plezier. Elke dag voorlezen is een feest!

Het boek Moppereend gaat over een eend die gedurende dit prentenboek van mopperig naar extreem chagrijnig gaat. De andere dieren, die haar juist proberen op te vrolijken door te vragen of ze met hen wil meedoen, worden uiteindelijk allemaal aangestoken door het gechagrijn van eend. Ondertussen wordt het donderwolkje boven moppereend groter en groter tot het een ‘megantische’ zwarte wolk is geworden. En wat krijg je dan? De boel barst los: regen, dansende dieren in de plassen en een regenboog.  Een mooie conclusie: hoe donker de wolken ook worden, ooit komt er een einde aan!

Meer info over de Nationale Voorleesdagen vind je hier.