Ondertekening samenwerking ISOB en Forte Kinderopvang
Ondertekening samenwerking ISOB en Forte Kinderopvang

Deel dit artikel

20-12-2023
1 minuut

Ondertekening samenwerking ISOB en Forte Kinderopvang

Vandaag tekenden de bestuurders van Forte Kinderopvang en ISOB (Intergemeentelijke Stichting Openbaar Basisonderwijs) bij de Montessorischool in Castricum een samenwerkingsovereenkomst. Deze ondertekening is het officiële startsein voor de organisaties om intensiever samen te werken aan de ontwikkeling van kinderen.

Samenwerking

Forte Kinderopvang en ISOB werken al samen op meerdere locaties. De intentie van de verdergaande samenwerking is om op de gezamenlijke locaties kinderen de beste kans op ontwikkeling te bieden. Door nauw met elkaar samen te werken en gezamenlijk een visie te ontwikkelen, ontstaat er een duidelijke doorgaande ontwikkellijn, die al start bij de leeftijd van 0 jaar en doorloopt tot het einde van de basisschooltijd.

Niet alleen voor kinderen en ouders biedt de samenwerking voordelen. Ook voor medewerkers van beide organisaties ontstaan er kansen. In de huidige schaarse arbeidsmarkt wordt ook gekeken naar de optie om medewerkers op zowel de school als in de kinderopvang een rol te laten vervullen.

Ook ontstaan er door de intensievere samenwerking wellicht meer mogelijkheden om gezamenlijk te innoveren binnen de kinderopvang en het onderwijs.