Online thema-avond: Avontuurlijk Spelen
Online thema-avond: Avontuurlijk Spelen

Deel dit artikel

24-08-2023
2 minuten

Online thema-avond: Avontuurlijk Spelen

Op dinsdagavond 3 oktober organiseert Forte een nieuwe online thema-avond, speciaal voor Forte ouders, met als thema Avontuurlijk Spelen. Vroeger was het vrij gewoon dat kinderen in bomen klommen, op geheime plekken speelden of met de step over de stoep scheurden. Afgelopen decennia lag de focus veel meer op veiligheid en bescherming.

Avontuurlijk Spelen gaat over de ontwikkeling van een kind. Bescherm een kind niet door alle risico’s te vermijden, maar versterk het juist door het met risico’s te leren omgaan. Lekker stoeien, hoog klimmen en hard rennen. Zo leert een kind risico’s beter inschatten. Daarnaast wordt een kind zelfbewuster, socialer en leert het angsten overwinnen.

Wat kun je verwachten?

Zeina Bassa van VeiligheidNL neemt je deze avond mee in Avontuurlijk Spelen: wat is het precies, waar is het goed voor en hoe kan ik met mijn kind hiermee aan de slag? De online thema-avond is op dinsdagavond 3 oktober van 20.00 – 21.30 uur. Forte ouders kunnen zich gratis aanmelden via de aanmeldlink in het bericht in de Ouderapp.

MEER OVER Zeina Bassa

Zeina Bassa studeerde Communicatiewetenschappen met een specialisatie in gezondheidsbevordering en werkt als consultant bij VeiligheidNL. Binnen het programma ‘Opgroeien’ werkt ze nu bijna 7 jaar aan verschillende projecten gericht op kinderveiligheid. Dit doet ze o.a. door professionals te ondersteunen en te adviseren in hun veiligheids- en gezondheidsbeleid. Daarnaast ontwikkelt ze handvatten voor professionals om Risicovol Spelen te stimuleren.

Deelname online thema-avond

  • Voor deze (gratis) online thema-avond ‘Avontuurlijk Spelen’ voor Forte ouders kun je je aanmelden via de link in het bericht via de Ouderapp. 
  • Datum: dinsdagavond 3 oktober van 20.00 – 21.30 uur.
  • Voor het webinar ontvang je per e-mail eerst een bevestiging en later een e-mail met de unieke deelname link. Let op: vol = vol.

We hopen je online terug te zien bij onze online thema-avond!

Lees hier meer over alle thema avonden voor Forte ouders.