Peuterklas Montessori Castricum nu ook op vrijdag open

Deel dit artikel

15-03-2021
2 minuten

Peuterklas Montessori Castricum nu ook op vrijdag open

Peuterklas Montessori Castricum nu ook op vrijdag open

Peuterklas Montessori is voortaan ook op vrijdag geopend! Hier bieden we vier ochtenden opvang binnen de Montessori-methode, waarbij het op maat gemaakte materiaal voor kinderen van 2,5 tot 4 jaar wordt aangeboden. Bovendien maken de peuters hier al kennis met het leven op school, waardoor de drempel naar groep 1 een stuk lager wordt!
De Peuterklas is een intensieve samenwerking tussen Forte en de Montessorischool Castricum.
Peuterklas Montessori Castricum biedt opvang tijdens schooltijden (tot 15.15 uur). Je kunt kiezen voor opvang tussen 7.30/8.30 uur- 12.00/15.15 uur. Bij afname van opvang in de Peuterklas heb je recht op Kinderopvangtoeslag. De opvang is toegankelijk voor alle kinderen: doorstromen naar de Montessorischool is een mogelijkheid, maar geen vereiste. Meer info? Kijk dan eens hier! 
In hetzelfde pand vind je overigens alles onder 1 dak voor kinderen van 0-13 jaar. Want er zijn ook nog 2 Forte BSO’s én een kinderdagverblijf gevestigd!

Alles onder 1 dak

Gevestigd in het eerste Kindcentrum van Castricum, bieden we peuters in de Peuterklas Montessori opvang binnen de Montessori-methode. Hierbij wordt het op maat gemaakte materiaal voor kinderen van 2,5 tot 4 jaar aangeboden. De Peuterklas speelt in op de natuurlijke ontwikkeling van het brein van peuters, die door het aanbieden van een rijke leeromgeving spelenderwijs gestimuleerd wordt. Hierbij wordt intensief samengewerkt met de Montessorischool.

In dit eerste en enige Kindcentrum van Castricum voor kinderen van 0-13 jaar zijn ook BSO De BoomhutKinderdagverblijf de Speelbooen BSO Montessori gevestigd. Dat betekent dat binnen dit concept ook de allerkleinsten van 0-4 jaar terecht kunnen. Dat is uniek in Castricum. Kinderopvang en onderwijs vanuit één plek; ideaal voor kinderen én ouders, maar er zijn nog meer voordelen. Dit is een plek waar kinderen leren, spelen en zich ontwikkelen in de breedste zin van het woord, want krijgen ze onderwijs en opvang van kindprofessionals die samen een team vormen. Zo voelen kinderen zich meer op hun gemak en kunnen zij zich beter ontwikkelen: voor, tijdens en na school.

Het team van pedagogisch medewerkers én de leerkrachten bereiden samen de kinderen voor op de snel veranderende wereld van nu. Zo zorgen we voor een soepele en vloeiende overgang, zodat onderwijs en kinderopvang naadloos in elkaar overlopen, met als doel het beste aanbod voor de ontwikkeling van kinderen.