Pilot Digitale Prentenboeken

Deel dit artikel

15-05-2021
2 minuten

Pilot Digitale Prentenboeken

Verhalen komen tot leven

Samen met Bibliotheek Kennemerwaard loopt er op enkele Forte KDV’s een pilot met het gebruik van digitale prentenboeken. In deze digitale prentenboeken, die bedoeld zijn voor kinderen vanaf 2 jaar, verschijnen verhalen als een filmpje op het scherm. Het zijn bestaande (prenten)boeken, waar bewegende plaatjes, stemmen en muziek bij zijn gemaakt. Dat geeft plezier én het is goed voor de taalontwikkeling! Digitale media zijn leuk en je kind kan er veel van leren, vooral als je ze gezellig samen met je kind bekijkt. Daarmee leert het ook om er veilig mee om te gaan. Digitale prentenboeken zijn daarmee een waardevolle aanvulling op het huidige voorleesaanbod.

Pilot

Ook in de kinderopvang kunnen digitale prentenboeken een waardevolle aanvulling zijn op het huidige voorleesaanbod. Daarom is Forte Kinderopvang met Bibliotheek Kennemerwaard deze pilot gestart. Zo kunnen we samen ervaring op doen met het werken met digitale prentenboeken in de kinderopvang. Samen met de Bibliotheek gaan we op een verantwoorde manier aan de slag met digitale prentenboeken bij de kinderen vanaf 2 jaar. Vanaf 1 april worden er regelmatig digitale prentenboeken worden ingezet op enkele Forte KDV’s. De pilot loopt tot de zomer en wordt daarna geëvalueerd.

Als ouder omgaan met digitale media en kinderen

Voor alle ouders met jonge kinderen die meer willen weten over hoe je thuis op een verantwoorde manier kunt omgaan met digitale media werd er via MediaSmarties onlangs een gratis Webinar verzorgd: ‘Ik zie, ik zie wat jij niet ziet’. Misschien worstel jij ook met het vinden van een goede balans tussen beeldscherm en offline, en maak je je zorgen om de schermtijd van je kind? Bekijk dan het webinar nog eens terug op: https://www.youtube.com/watch?v=MNDyBxnXipk