Tarieven peuteropvang

Je betaalt het brutotarief dat van toepassing is op jouw vestiging. Een groot gedeelte hiervan krijg je terug via de kinderopvangtoeslag óf via de gemeente. Dat betekent dat je netto per uur een stuk minder betaalt. Ons tarief is inclusief drinken, vers fruit en luiers, gebruik van de Forte Ouderapp, workshops, uitjes en activiteiten.

Bij de peuteropvang worden twee groepen ouders onderscheiden.

  1. Ouders die allebei werken of alleenstaande werkende ouders hebben recht op kinderopvangtoeslag. Via www.toeslagen.nl kun je kinderopvangtoeslag aanvragen waardoor je een groot gedeelte van de peuteropvangkosten terug kan krijgen.
  2. Ouders uit kostwinnersgezinnen (gezinnen waarbij één van beide ouders werkt) en niet-werkende ouders krijgen de peuteropvang voor een deel gesubsidieerd door de gemeente. In dit geval betaal je alleen de netto ouderbijdrage en de gemeente financiert het restant.

1. Ouders die allebei werken of alleenstaande werkende ouders

Je ontvangt van Forte een factuur met het bruto uurtarief. Je betaalt deze factuur. Van de Belastingdienst ontvang je maandelijks een groot gedeelte vooraf terug. Het bedrag dat je terug ontvangt via Kinderopvangtoeslag is afhankelijk van je inkomen. Kinderopvangtoeslag is aan te vragen via www.toeslagen.nl.

Je ontvangt van Forte een factuur met het bruto uurtarief. Je betaalt deze factuur. Van de Belastingdienst ontvang je maandelijks een groot gedeelte vooraf terug. Het bedrag dat je terug ontvangt via Kinderopvangtoeslag is afhankelijk van je inkomen. Kinderopvangtoeslag is aan te vragen via www.toeslagen.nl.

BOinK, de Belangenvereniging van Ouders in de Kinderopvang heeft in 2022 de toolkit ‘Uitleg Kinderopvangtoeslag’ gelanceerd. De toolkit is een hulpmiddel voor ouders en geeft uitleg over kinderopvangtoeslag. Ook helpt de toolkit ouders stap-voor-stap door de belangrijkste onderdelen op de website van Toeslagen. De toolkit is voor iedereen beschikbaar en is gratis te downloaden in 4 talen; Nederlands, Engels, Pools en Arabisch.

Ontvang je al kinderopvangtoeslag voor je kind die naar het kinderdagverblijf gaat? Dan is het afhankelijk van je persoonlijke situatie. Je ontvangt voor kinderen van 0-4 jaar kinderopvangtoeslag voor een maximum aantal uren van 140% van de minst werkende partner. Dat betekent dat wanneer de minst werkende partner bijvoorbeeld 24 uur werkt, er recht is op 33,6 uur kinderopvangtoeslag. Gaat je kind twee dagen van 11 uur per week naar een kinderdagverblijf en twee dagdelen (7 uur) naar de peuteropvang, dan blijf je dus onder het maximaal aantal uren.

Brutotarieven peuteropvang 2023:

  • Gemeente BUCH: €10,09
  • Gemeente Beemster: € 8,97
  • Gemeente Alkmaar: € 8,97
  • Gemeente Heerhugowaard: € 9,22
Lees meer

2. Ouders van gezinnen waarbij één van beide ouders werken en niet-werkende ouders

Je ontvangt van Forte een factuur met het netto uurtarief. Dit is de eigen ouderbijdrage afhankelijk van je inkomen. Je betaalt deze factuur. Op deze factuur zie je de subsidie vanuit de gemeente al verrekend staan.

Brutotarieven peuteropvang 2024:

  • Gemeente BUCH: €10,90
  • Gemeente Beemster: € 10,25
  • Gemeente Alkmaar: € 10,25