Sluiting kinderopvang en noodopvang

Deel dit artikel

15-12-2020
2 minuten

Sluiting kinderopvang en noodopvang

De kinderopvang (kinderdagopvang, peuteropvang en BSO) is gesloten vanaf woensdag 16 december 2020 tot en met tenminste zondag 17 januari 2021. Deze maatregel is ingesteld om het aantal contactmomenten en reisbewegingen van ouders te beperken en daarmee het aantal verspreidingen van het coronavirus terug te dringen.

Wij betreuren het opnieuw sluiten van de kinderopvang. We moeten de kinderen alweer missen, en zij ons. Bovendien kunnen we u niet ondersteunen met reguliere opvang tijdens deze toch al lastige tijd. We hopen dat de situatie vanaf 18 januari dusdanig beter is, dat we weer regulier open kunnen.

Noodopvang

Forte biedt noodopvang voor:

  • Kinderen van wie beide ouders werken in een cruciale beroepsgroep; klik hier voor het overzicht van cruciale beroepen. Als in een gezin één van de twee ouders een cruciaal beroep uitvoert, is het verzoek om zoveel mogelijk zelf de kinderen op te vangen. De noodopvang is voor ouders die een contract hebben met Forte Kinderopvang, en voor het aantal uren dat in het contract is afgesproken. (Let op: Dit is dus anders dan de situatie in het voorjaar).
  • Kinderen voor wie vanwege bijzondere problematiek of een moeilijke thuissituatie maatwerk nodig is. Dit gaat in overleg met de jeugdverpleegkundige van de gemeente en/of onze pedagogisch adviseur.

Kijk op de pagina Noodopvang voor meer informatie en aanvragen van noodopvang

Informatie

We houden Forte Ouders op de hoogte van alle ontwikkelingen via de Forte Ouderapp, onder ‘Mijn locatie’ => ‘Nieuws’. Zorg dat u de notificaties van de Ouderapp ingeschakeld heeft. Hoe dit moet, leest u in onze laatste nieuwsbrief van december in de Ouderapp.

Ouders die noodopvang afnemen worden in eerste instantie geïnformeerd via het e-mailadres dat zij opgeven via het aanmeldformulier voor de noodopvang.

Verdere informatie van de Rijksoverheid over de sluiting van de kinderopvang vindt u hier.

Inspiratie voor thuis

Forte heeft tijdens de 1e lockdown een aantal activiteiten verzameld én zelf ontwikkeld, zodat kinderen ook thuis leuke activiteiten kunnen doen die volledig Forte-proof zijn! Een pagina vol inspiratie en activiteiten voor kinderen. Maar ook filmpjes voor onze Forte kinderen, gemaakt door enkele van onze eigen pedagogisch medewerkers! En ook aan ouders is gedacht: we hebben een pagina vol tips voor ouders, ter inspiratie, maar ook voor ontspanning. Binnenkort vullen we deze pagina’s weer verder aan. Kijk op www.fortekinderopvang.nl/inspiratie!