Start babygroep kinderdagverblijf De Berenboot
Start babygroep kinderdagverblijf De Berenboot

Deel dit artikel

25-02-2020
2 minuten

Start babygroep kinderdagverblijf De Berenboot

Start babygroep kinderdagverblijf De Berenboot

Kinderdagverblijf De Berenboot in Egmond-Binnen start per 2 maart 2020 een babygroep voor kinderen tussen de 0 en 1,5 jaar. Deze opvang is speciaal afgestemd op de behoeftes en interesses van de allerkleinsten. Op de groep is er veel aandacht en ruimte voor geborgenheid, zekerheid en vast dagritme, zodat baby’s zich vertrouwd voelen.

Bij kinderdagverblijf De Berenboot worden de kinderen tussen 0 en 4 jaar nu nog opgevangen in een groep waarbij alle leeftijden bij elkaar in één groep zitten. Daar komt nu een babygroep bij. Marjolein Ruiter, clustermanager van De Berenboot, legt het verschil tussen de groepen uit: “In een groep waar kinderen in de leeftijd van 0-4 jaar worden opgevangen leren de kinderen van elkaar. Zo kan een dreumes die al toe is aan een peuterspelletje met de peuters meedoen, en kunnen activiteiten dus op leeftijd of belangstelling worden ingericht. We starten nu met een babygroep voor 0-1,5 jarigen zodat we nog specifieker kunnen ingaan op de behoeftes van deze leeftijdsgroep. Verder is het grote voordeel van de babygroep dat er veel aandacht en ruimte voor geborgenheid is, wat erg belangrijk is bij kinderen van 0-1,5 jaar”.

Voor de nieuwe groep wordt de ruimte op de kleintjes aangepast. Marjolein licht toe: “Er komt onder andere een extra snoezelhoek, een ruime grondbox en speelgoed dat past bij de ontwikkelingsfase van de kinderen. De andere verticale groep blijft zoals ze nu zijn ingericht: voor kinderen van 0-4 jaar, met volop aandacht voor leeftijds- en belangstellingsgerichte activiteiten”.

Geïnteresseerd in kinderopvang bij Kinderdagverblijf De Berenboot? Kom gerust langs voor een rondleiding!