Voorlichtingsfilm over het testen van jonge kinderen
Voorlichtingsfilm over het testen van jonge kinderen

Deel dit artikel

23-03-2021
1 minuut

Voorlichtingsfilm over het testen van jonge kinderen

De Brancheorganisatie Kinderopvang en GGD GHOR Nederland hebben een voorlichtingsfilm gemaakt voor ouders/verzorgers van kinderen in de leeftijd van 0 tot 12 jaar over het testen van kinderen op COVID-19.

Emmeline Bijlsma, directeur van de Brancheorganisatie Kinderopvang: ’Wij ontvingen veel vragen uit het land over het testen van kinderen. Bijvoorbeeld hoe een testlocatie er uitziet, hoe de GGD-medewerker een test afneemt en hoe kinderen in de praktijk reageren. Praktische vragen die bij veel ouders leven en zorgen voor onzekerheid en twijfels om een afspraak te maken. Wij merkten tijdens een gesprek met GGD GHOR Nederland dat ook zij deze signalen ontvingen en we zochten elkaar op om te onderzoeken of we ouders en kinderen eens een kijkje in die test-keuken konden geven.’

Het resultaat is een drie minuten durend voorlichtingsfilmpje, waarin ouders en hun kinderen worden gevolgd in de teststraat. Het doel is om eventuele angst weg te nemen en het proces van het testen bij de GGD in beeld te brengen.

Het filmpje is hier te zien!.