Kinderopvang tijdens de lockdown

Deel dit artikel

19-12-2021
2 minuten

Kinderopvang tijdens de lockdown

Zaterdagavond 18 december 2021 is tijdens de persconferentie van de Rijksoverheid bekend gemaakt dat de buitenschoolse opvang niet alleen in de week van 20 december t/m 24 december gesloten is, maar ook tijdens de kerstvakantie.

De Rijksoverheid heeft besloten dat de kinderdagverblijven en de peuteropvang gedurende de periode van lockdown geopend blijven. De peuteropvang is overigens wel -zoals gebruikelijk- gesloten tijdens de kerstvakantie.

Noodopvang BSO

Forte biedt noodopvang voor:

  • Kinderen van wie een of beide ouders werken in een cruciale beroepsgroep, die een contract hebben met Forte Kinderopvang, voor het aantal uren en dagen dat in het contract is afgesproken. Klik hier voor het overzicht van cruciale beroepen.
  • Kinderen voor wie vanwege bijzondere problematiek of een moeilijke thuissituatie maatwerk nodig is. Dit gaat in overleg met de jeugdverpleegkundige van de gemeente en/of onze pedagogisch adviseur.

Kijk op de pagina Noodopvang voor meer informatie en aanvragen van noodopvang

Kerstvakantie noodopvang BSO

Door de aangescherpte maatregelen kunnen de workshops die door externen worden gegeven niet doorgaan. Gelukkig staan er nog genoeg andere leuke activiteiten op het vakantieprogramma die op de locatie gedaan kunnen worden, zodat de noodopvangkinderen toch nog een echt vakantiegevoel hebben!

Informatie

We houden Forte Ouders op de hoogte van alle ontwikkelingen via de Forte Ouderapp, onder ‘Mijn locatie’ => ‘Nieuws’. Tip: zorg dat je de notificaties van de Ouderapp ingeschakeld hebt. Verdere informatie van de Rijksoverheid over de sluiting van de kinderopvang vind je hier.

Inspiratie voor thuis

Forte heeft een aantal activiteiten verzameld én zelf ontwikkeld, zodat kinderen ook thuis leuke activiteiten kunnen doen die volledig Forte-proof zijn! Een pagina vol inspiratie en activiteiten voor kinderen. Maar ook filmpjes voor onze Forte kinderen, gemaakt door enkele van onze eigen pedagogisch medewerkers! En ook aan ouders is gedacht: we hebben een pagina vol tips voor ouders, ter inspiratie, maar ook voor ontspanning. Binnenkort vullen we deze pagina’s weer verder aan. Kijk op www.fortekinderopvang.nl/inspiratie!