Inspiratie voor ouders

Forte heeft een aantal tips verzameld zodat je ook thuis je talenten kunt blijven ontdekken en kunt groeien.

Benieuwd naar onze inspiratiepagina voor kinderen? Kijk dan eens hier.

 

Opvoedblogs

Lees hier alle blogs van Forte Kinderopvang!

Tips voor een gezellige vakantie!

Een vast dagritme met geplande activiteiten kan rust en duidelijkheid geven. Of zet alvast wat activiteiten op een rij van waaruit samen gekozen kan worden. Dat draagt bij aan een gezellige vakantie!

De GGD helpt bij opvoeden in onzekere tijden

Elke ouder loopt wel eens rond met vragen over opvoeden. De GGD biedt diverse, veelal gratis cursussen en webinars op het gebied van opvoeden. Kijk bijvoorbeeld eens hiertussen:

De GGD biedt ouders een luisterend oor en praktische tips. Kijk hier voor meer informatie, hulp en inspiratie.

  • De GGD Hollands Noorden biedt ouders een luisterend oor en praktische tips.
  • Je kunt ook vragen stellen tijdens het opvoedspreekuur van de GGD. Telefoon 088-01 00 550 op werkdagen ma t/m vr van 08.30-16.30 uur. Mailen kan ook via: positiefopvoeden@ggdhollandsnoorden.nl. De terugbelmomenten zijn: ochtend (9.00-12.00 uur), middag (14.00-17.00 uur) en avond (19.00-20.30 uur). De GGD gaat flexibel om met de invulling van het spreekuur; ze kunnen beeldbellen of het gesprek vervolgen op een ander tijdstip om zonder kinderen in de buurt rustig te praten
  • Ook  kunnen opvoeders de cursus Positief Opvoeden online volgen.

Online colleges

Gratis online cursus

  • Een toegankelijke en leuke manier iets nieuws leren. Hier vind je een selectie van cursussen beschikbaar gesteld. Het starten van een online cursus kan via deze link.

Overzicht van online culturele initiatieven

  • In tijden waarin het coronavirus de culturele sector zijn deuren laat sluiten, gaat online een wereld vol kunst, muziek en theater open. Om te kijken, luisteren of lezen, maar ook om creatief zelf aan de slag te gaan en geheel nieuwe vaardigheden te leren. In dit overzicht worden nieuwe initiatieven opgenomen van culturele organisaties en makers die in deze tijd waarin fysiek contact niet mogelijk is, hun publiek toch digitaal door deze moeilijke periode heen willen helpen.

Gratis yogalessen

Samen spelen

52 gelukslessen voor ouders en kinderen

  • Een bijzonder boek voor een bijzondere tijd. Een liefdevol, speels werkboek met 52 waardevolle lessen om kostbare, intieme momenten met je kind te ervaren.