Forte heeft een aantal tips verzameld om deze moeilijke tijd door te komen én zodat je – ook thuis – je talenten kunt blijven ontdekken en kunt groeien.

En dan zit je thuis tijdens de coronacrisis… Forte heeft een aantal tips verzameld om deze moeilijke tijd door te komen én zodat je – ook thuis – je talenten kunt blijven ontdekken en kunt groeien.

Benieuwd naar onze inspiratiepagina voor kinderen? Kijk dan eens hier.

 

Tips voor een gezellige meivakantie!

Met de kinderen al weken thuis kijk je misschien wel tegen de meivakantie op. Ergernis en spanningen kunnen dan op de loer liggen. Een vast dagritme met geplande activiteiten kan rust en duidelijkheid geven. Of zet alvast wat activiteiten op een rij van waaruit samen gekozen kan worden. Dat draagt bij aan een gezellige vakantie!

Met de kinderen thuis: samen de nieuwe situatie door

Een webinar van Tischa Neve om terug te kijken! Het is een pittige tijd. Er komt als ouders veel op ons af. We krijgen de komende weken in gezinnen intensief met elkaar te maken. We moeten ons eigen (thuis)werk zien te verenigen met de begeleiding van het schoolwerk van de kinderen en de kinderen fulltime om ons heen. We hebben onze eigen zorgen, onzekerheden en emoties, maar zien ook die van de kinderen. Dat levert veel vragen op.

Help, de kinderen zijn thuis!

De GGD helpt bij opvoeden in onzekere tijden

Kinderen, jongeren, ouders en professionals hebben door de huidige thuisblijfsituatie veel vragen. Ouders werken vanuit huis. Kinderen kunnen niet naar school. Je kunt naar buiten, maar eigenlijk ook niet. Een situatie die stress en wrijving kan opleveren.
Hoe ga je hier mee om? Hoe zorg je ervoor dat de situatie niet uit de hand loopt? Wat doe je als het wel gebeurt? Merk je als ouder wanneer je grens bereikt is?

 • De GGD Hollands Noorden biedt ouders een luisterend oor en praktische tips.
 • U kunt ook vragen stellen tijdens het opvoedspreekuur van de GGD. Telefoon 088-01 00 550 op werkdagen ma t/m vr van 08.30-16.30 uur. Mailen kan ook via: positiefopvoeden@ggdhollandsnoorden.nl. De terugbelmomenten zijn: ochtend (9.00-12.00 uur), middag (14.00-17.00 uur) en avond (19.00-20.30 uur). De GGD gaat flexibel om met de invulling van het spreekuur; ze kunnen beeldbellen of het gesprek vervolgen op een ander tijdstip om zonder kinderen in de buurt rustig te praten
 • Ook  kunnen opvoeders de cursus Positief Opvoeden online volgen.
 • Opvoedblogs: regelmatig verschijnt er een GGD opvoedblog. De nieuwste opvoedblog ‘Het coronavirus: wat kan ik ermee?’ lees je hier.
 • Nog meer informatie over hulp en tips bij opvoeden in onzekere tijden: Stichting Opvoeden, Nederlands Jeugdinstituut, Positief Opvoeden en Pharos. De websites worden in deze periode bijna dagelijks geupdate met nieuwe materialen.
Tips voor thuisonderwijs

Tips voor thuisonderwijs

5 tips voor thuisonderwijs

Hoe geef je thuisonderwijs aan kleuters?

Kennisplatform voor het onderwijs

 • Wij-leren.nl biedt een uitgebreide onderwijskundige kennisbank en een helder beschreven begrippenkader. Onderwijskundige specialisten geven hun mening over actuele ontwikkelingen.
  – 100 praktische tips voor ouders met kinderen die thuis leren;
  – Taaltips voor thuis;
  – Hoe stimuleer ik het spel van mijn kind?
  – Tips voor thuis rekenen

52 gelukslessen voor ouders en kinderen

 • Een bijzonder boek voor een bijzondere tijd. Een liefdevol, speels werkboek met 52 waardevolle lessen om kostbare, intieme momenten met je kind te ervaren.
Tips voor jezelf

Tips voor jezelf

Online colleges

Overzicht van online livestreams van concerten

Gratis online cursus

 • Een toegankelijke en leuke manier iets nieuws leren. Hier vind je een selectie van cursussen beschikbaar gesteld. Het starten van een online cursus kan via deze link.

Overzicht van online culturele initiatieven

 • In tijden waarin het coronavirus de culturele sector zijn deuren laat sluiten, gaat online een wereld vol kunst, muziek en theater open. Om te kijken, luisteren of lezen, maar ook om creatief zelf aan de slag te gaan en geheel nieuwe vaardigheden te leren. In dit overzicht worden nieuwe initiatieven opgenomen van culturele organisaties en makers die in deze tijd waarin fysiek contact niet mogelijk is, hun publiek toch digitaal door deze moeilijke periode heen willen helpen.

Theater voor thuis

 • De theaterzalen zijn helaas de komende tijd gesloten, maar dat betekent niet dat we niet meer van theater kunnen genieten! Vele gezelschappen hebben opnames van voorstellingen online beschikbaar gemaakt, zodat jij van een heerlijk avondje theater kunt genieten. Gewoon vanuit je huiskamer! Op deze pagina een overzicht van al het theater voor thuis.

Gratis yogalessen

Samen spelen