Ronduit, ISOB en Forte Kinderopvang starten Technitheek

Deel dit artikel

02-02-2023
1 minuut

Ronduit, ISOB en Forte Kinderopvang starten Technitheek

Schoolbesturen Ronduit, ISOB en kinderopvangorganisatie Forte Kinderopvang zijn een unieke samenwerking in de vorm van een Technitheek aangegaan. Via de Technitheek en een gezamenlijke website kunnen de scholen en kinderopvanglocaties van de organisaties technisch speel- en lesmateriaal lenen. Zo komen kinderen via onderwijs en kinderopvang eenvoudig in aanraking met techniek.

website

Leerkrachten en pedagogisch medewerkers van de 3 samenwerkende organisaties kunnen makkelijk en laagdrempelig technische materialen via de gezamenlijke website technitheek.nl lenen om in te zetten tijdens de les of tijdens de opvang. Ook biedt de Technitheek een fysieke ruimte in Alkmaar waar kinderen en medewerkers het materiaal kunnen uittesten en waar workshops kunnen worden aangeboden.

Kinderen leren via technisch materiaal de skills van de toekomst. Bovendien ervaren kinderen op een speelse manier redeneren, structureren en nieuwsgierig op onderzoek uit te gaan.

Samenwerking

De organisaties Ronduit, ISOB en Forte Kinderopvang vinden elkaar in de overtuiging dat kinderen meer moeten kunnen profiteren van professioneel technisch les- en speelmateriaal. Door het uitwisselen en aanschaffen van het materiaal via een gezamenlijke Technitheek, ontstaat er een mooie collectie aan technische benodigdheden die tijdens de les op de basisschool en in de kinderopvang ingezet kan worden.

Lees hier meer over de Technitheek!