Sluiting BSO’s en noodopvang

Deel dit artikel

15-12-2021
2 minuten

Sluiting BSO’s en noodopvang

Dinsdagavond 14 december 2021 is tijdens de persconferentie van de Rijksoverheid bekend gemaakt dat de basisscholen vanaf maandag 20 december sluiten, een week eerder dan de oorspronkelijke kerstvakantie. In aansluiting hierop sluit ook de buitenschoolse opvang (BSO) in de week van maandag 20 t/m vrijdag 24 december.

Met het vervroegen van de kerstvakantie en de sluiting van de BSO hoopt men dat kinderen meer in hun eigen gezinsbubbel blijven en dat er op die manier minder kans is op besmettingen tijdens de feestdagen. Het dringende advies vanuit de Rijksoverheid is dat kinderen in de sluitingsweek zoveel mogelijk thuis gehouden worden en opgevangen worden binnen het eigen gezin.

Wij betreuren het opnieuw sluiten van een gedeelte van onze kinderopvang, al is het slechts een week. We hopen dat de situatie in 2022 beter wordt en dat we een jaar zonder onderbrekingen krijgen!

Noodopvang

Forte biedt noodopvang voor:

  • Kinderen van wie een of beide ouders werken in een cruciale beroepsgroep, die een contract hebben met Forte Kinderopvang, voor het aantal uren en dagen dat in het contract is afgesproken. Klik hier voor het overzicht van cruciale beroepen.
  • Kinderen voor wie vanwege bijzondere problematiek of een moeilijke thuissituatie maatwerk nodig is. Dit gaat in overleg met de jeugdverpleegkundige van de gemeente en/of onze pedagogisch adviseur.

Kijk op de pagina Noodopvang voor meer informatie en aanvragen van noodopvang

Kerstvakantie BSO

Vanaf maandag 27 december t/m vrijdag 7 januari is het officieel kerstvakantie voor de kinderen en is de BSO weer geopend volgens de reguliere (vakantie)openingstijden. Deze vakantieopvang geldt dus voor ouders die een overeenkomst hebben voor de vakantie (52 weken opvang of 6, 9 of 12 weken vakantieopvang). Tijdens de kerstvakantie houden we het eerder gecommuniceerde vakantieprogramma aan, met inachtneming van de geldende coronamaatregelen.

Informatie

We houden Forte Ouders op de hoogte van alle ontwikkelingen via de Forte Ouderapp, onder ‘Mijn locatie’ => ‘Nieuws’. Tip: zorg dat je de notificaties van de Ouderapp ingeschakeld hebt. Verdere informatie van de Rijksoverheid over de sluiting van de kinderopvang vind je hier.

Inspiratie voor thuis

Forte heeft een aantal activiteiten verzameld én zelf ontwikkeld, zodat kinderen ook thuis leuke activiteiten kunnen doen die volledig Forte-proof zijn! Een pagina vol inspiratie en activiteiten voor kinderen. Maar ook filmpjes voor onze Forte kinderen, gemaakt door enkele van onze eigen pedagogisch medewerkers! En ook aan ouders is gedacht: we hebben een pagina vol tips voor ouders, ter inspiratie, maar ook voor ontspanning. Binnenkort vullen we deze pagina’s weer verder aan. Kijk op www.fortekinderopvang.nl/inspiratie!