Nationale Voorleesdagen

Vandaag starten de Nationale Voorleesdagen van 24 januari t/m 3 februari. In deze week staat alles in het teken van voorlezen en prentenboeken voor peuters en kleuters. ”s Nachts, als jij slaapt’, geschreven door Peter en Ingela Arrhenius, wordt bij Forte voorgelezen tijdens het Voorleesontbijt en de Nationale Voorleesdagen 2024. Dit leuke rijmende verhaaltje gaat over alle belangrijke beroepen die worden uitgeoefend als de meeste mensen al lekker in bed liggen.

De Voorleesdagen hebben als doel het voorlezen aan kinderen te bevorderen. Voorlezen aan kinderen is belangrijk: het prikkelt de fantasie, ontwikkelt het taalgevoel en bezorgt veel plezier. Elke dag voorlezen is een feest! Even ontsnappen aan de werkelijkheid, of je verdiepen in de achtergronden van de actualiteit – je doet het met een boek!

Workshops

In dit kader gaan we niet alleen nog meer voorlezen, maar worden er ook verschillende workshops aangeboden die in het teken staan van het Prentenboek van het Jaar: Help! Een verrassing!

Help! Een verrassing! van Miriam Bos is gekroond tot Prentenboek van het Jaar 2024: een hartverwarmend verhaal over vriendschap, verwachtingen en verrassingen, waarin het vosje August tot zijn grote schrik verrast wordt door zijn vriendin Suus.

Waarom voorlezen?

Waarom is voorlezen zo goed voor kinderen? Hoe houd je je kind geboeid? En lees je anders voor aan baby’s dan aan peuters? Onze beleidsmedewerker Pedagogiek schreef een leuke en informatieve blog over voorlezen.

Bibliotheek

De consulenten van Bibliotheek Kennemerwaard delen graag de leukste kijk- en voorleestips!  Kijk op de website van Bibliotheek Kennemerwaard voor leuke activiteiten!

Meer informatie over de Nationale Voorleesdagen vind je op nationalevoorleesdagen.nl!