Zomer op het KDV

Deel dit artikel

21-06-2021
2 minuten

Zomer op het KDV

Ook tijdens de zomer bieden we je kind op het KDV een aanbod dat prikkelt en inspireert, kinderen hun talenten laat ontdekken en ze laat groeien! En het wordt een heerlijke zomer bij de Forte kinderdagverblijven.

Zomer op het KDV: wat gaan we doen?

Het thema tijdens de zomer op het KDV is “Maak de wereld van morgen: een thema dat goed past bij de toekomstplannen van Forte (waarover later meer!). Binnen dit thema maken we kinderen bewust van het feit dat we onderdeel zijn van de wereld om ons heen. En leren ze dat ze vorm kunnen geven aan verandering en vernieuwing.

Om de twee vakantieweken hebben we binnen het hoofdthema een subthema, te weten “Toekomstbouwers”, “Red de insecten” en “Geef het een tweede kans (recycle)!” Alle activiteiten vinden plaats binnen het thema en het subthema van die week. Ouders ontvangen de activiteiten per thema elke twee weken in de Ouderapp.

Verhaallijn

Een speciaal voor Forte ontwikkelde verhaallijn zorgt ervoor dat de thema’s bij de kinderen echt tot leven komen. Hierbij zijn activiteiten bedacht die binnen de verhaallijn passen. De activiteiten stimuleren kinderen om in een andere rol te kruipen en op een leuke en spannende manier de thema’s te behandelen. De kinderen leren zo spelenderwijs zorg te dragen voor de aarde!

Naast deze activiteiten bieden we ook nog leuke workshops, zoals:

  • Dans workshop
  • Interactieve Theaterworkshop

Ouders checken de Forte Ouderapp voor het hele zomerprogramma, of ga in de Ouderapp naar de functie “Agenda”. Hier vind je per opvangdag van jouw kind het programma terug.