Nationale Voorleesdagen 2023

Deel dit artikel

19-01-2023
2 minuten

Nationale Voorleesdagen 2023

voorleesdagenAankomende woensdag starten de Nationale Voorleesdagen van 25 januari t/m 4 februari. In deze week staat alles in het teken van voorlezen en prentenboeken voor peuters en kleuters. ‘Maximiliaan Modderman geeft een feestje’, geschreven door Joukje Akveld, wordt bij Forte voorgelezen tijdens het Voorleesontbijt en de Nationale Voorleesdagen 2022. Dit vrolijke voorleesboek is door de bibliotheken geselecteerd voor de prentenboek top 10.

Maximiliaan Modderman is alleen thuis en organiseert een feest voor zijn speelgoedbeesten. Met taart! Het wordt een wild feest. En een vies feest. Wat zullen mama en papa zeggen als ze thuiskomen?

De Voorleesdagen hebben als doel het voorlezen aan kinderen te bevorderen. Voorlezen aan kinderen is belangrijk: het prikkelt de fantasie, ontwikkelt het taalgevoel en bezorgt veel plezier. Elke dag voorlezen is een feest! Even ontsnappen aan de werkelijkheid, of je verdiepen in de achtergronden van de actualiteit – je doet het met een boek!

 

Voorleesontbijt

We luiden deze dagen ook nog in met het Nationale Voorleesontbijt op woensdag 25 januari. Op deze dag komen er diverse wethouders aan onze kinderen voorlezen bij een aantal van onze kinderdagverblijven. Dat belooft een gezellige ochtend te worden!

Workshops

In dit kader gaan we niet alleen nog meer voorlezen, maar worden er ook verschillende workshops aangeboden die in het teken staan van het Prentenboek van het Jaar. Zoals de workshop Muzikale Voorleesdagen, waar de grappige elementen uit het boek op muziek worden beleefd. Of de workshop Voorleestheater, waar het boek nagespeeld gaat worden!

Waarom voorlezen?

Waarom is voorlezen zo goed voor kinderen? Hoe houd je je kind geboeid? En lees je anders voor aan baby’s dan aan peuters? Onze beleidsmedewerker Pedagogiek schreef een leuke en informatieve blog over voorlezen. En hier vind je nog veel meer tips!

Meer weten over de Nationale Voorleesdagen bij Forte Kinderopvang? Kijk dan eens hier.