Nationale Voorleesdagen 2024

Deel dit artikel

24-01-2024
2 minuten

Nationale Voorleesdagen 2024

Vandaag starten de Nationale Voorleesdagen van 24 januari t/m 3 februari. In deze week staat alles in het teken van voorlezen en prentenboeken voor peuters en kleuters.

Vanochtend luiden we deze speciale voorleesdagen in met het Nationale Voorleesontbijt. Op deze dag komen er wethouders, burgemeesters of een ouder/opa/oma aan onze kinderen voorlezen bij een aantal van onze kinderdagverblijven. Dat belooft een gezellige ochtend te worden!

Bij Forte lezen we o.a. het kinderboek ”s Nachts, als jij slaapt”, geschreven door Peter Arrhenius en Ingela Arrhenius. Dit leuke rijmende verhaaltje gaat over alle belangrijke beroepen die worden uitgeoefend als de meeste mensen al lekker in bed liggen. Meer over de Nationale Voorleesdagen bij Forte vind je op www.fortekinderopvang.nl/voorleesdagen.

De Voorleesdagen hebben als doel het voorlezen aan kinderen te bevorderen. Voorlezen aan kinderen is belangrijk: het prikkelt de fantasie, ontwikkelt het taalgevoel en bezorgt veel plezier. Elke dag voorlezen is een feest! Even ontsnappen aan de werkelijkheid, of je verdiepen in de achtergronden van de actualiteit – je doet het met een boek!

 

Workshops

In dit kader gaan we niet alleen nog meer voorlezen, maar worden er ook verschillende workshops aangeboden die in het teken staan van het Prentenboek van het Jaar.

Waarom voorlezen?

Waarom is voorlezen zo goed voor kinderen? Hoe houd je je kind geboeid? En lees je anders voor aan baby’s dan aan peuters? Onze beleidsmedewerker Pedagogiek schreef een leuke en informatieve blog over voorlezen.

Meer weten over de Nationale Voorleesdagen bij Forte Kinderopvang? Kijk dan eens hier.